Les fortes pluges inunden part de la Comunitat Valenciana

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) havia establit l’avís roig per pluges fortes en el sud de la província de València i el nord de la d’Alacant des d’anit a les 00:00 hores, unes pluges que han deixat nombrosos incidents en la nostra Comunitat.

 

136.281 alumnes sense classe

 

Però principalment les pluges que han caigut en les últimes hores a la Comunitat Valenciana han deixat sense classe a 136.281 alumnes, 62.508 d’ells en la província de València i 73.773 a Alacant, segons ha informat la Conselleria d’Educació.

En total, 88 municipis d’ambdós províncies han acordat suspendre l’activitat escolar per raó de les precipitacions, que també han obligat a l’Autoritat Portuària a tancar el Port de Gandia, segons informa el 112 GVA.

Els 49 pobles que han suspès les classes a València pertanyen a les comarques de la Safor, la Ribera Alta i baixa i la Canal, mentre que els 39 d’Alacant són de les comarques de les Marines, Sota Segura i Baix Vinalopó.

 

El riu Xúquer s’ha desbordat en la seua desembocadura

 

El riu Xúquer s’ha desbordat «parcialment» en la seua desembocadura a Cullera, en la zona del camí de l’Escollera, encara que no ha produït «cap afecció destacable», segons ha destacat el consistori en un comunicat.

  

El consistori ha assenyalat que s’ha tractat d’un «matí molt complicat» en el municipi, que ha patit «fortes precipitacions», amb una acumulació de 101 litres per metre quadrat fins a les 14:30 hores.

El Xúquer es desborda en la seua desembocadura a Cullera sense produir danys

El Xúquer es desborda en la seua desembocadura a Cullera sense produir danys | Ajuntament de Cullera

 

Així, des de l’Ajuntament han indicat que el llac de l’Estany s’ha desbordat «inundant les terres adjacents» però «sense que haja afectat a la pedania ni a cap habitatge» i han alertat del desbordament «parcial» del Xúquer en la seua desembocadura —habitual en aquests casos— «sense que s’haja produït cap afectació destacable».

 

Carreteres tallades per les pluges

 

En la província de València, estan tallades les carreteres CV-505 (Alzira-Sueca), la CV-506 (CV-505 a CV-510), la CV-525 (Algemesí-Alginet), la CV-508 (Corbera-Polinyà) la CV-571 (Camí Vilella, Alzira) i la CV-605 (Cullera-Gandia), segons l’última actualització de la Diputació de València.

Carreteres tallades per les pluges

Carreteres tallades per les pluges | Diputació de València

 

Carreteres tallades per les pluges

Carreteres tallades per les pluges | Diputació de València

 

Despreniment d’una coberta a Rocafort

 

Les fortes pluges provoquen el despreniment d'una coberta a Rocafort

Les fortes pluges provoquen el despreniment d’una coberta a Rocafort | Diputació de València

 

Les fortes pluges han provocat el despreniment de la coberta d’una vivenda de Rocafort, a la comarca de l’Horta Nord. L’incident produït en esta vivenda situada al carrer Major d’esta localitat ha provocat que es talle el trànsit d’esta via que uneix la Plaça Major amb la Casa de la Cultura, segons informa la Diputació de València en el seu compte oficial.

 

La Policia Local de Rocafort informa que els trossos de la coberta han caigut sobre la vorera, però gràcies que no es poden lamentar cap dany personal i per la seguretat dels vianants s’ha precintat també la zona.

 

Parcs i jardins de València tancats

  

Així mateix, l’Ajuntament de València ha decretat el tancament al públic dels jardins i parcs per l’alerta per pluges i la previsió de fort vent de gregal. En concret, els jardins i parcs afectats són els de Vivers, Oest, Orriols, Marxalenes, Els Hespèrides, Monfort, Antoni Suárez, Benicalap, Aiora, Professor Antonio Llombart, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i la plaça del Cedre.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES