Raquel Tamarit, nova consellera d’Educació, Cultura i Esport

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, substituirà a Vicent Marzà al capdavant de la conselleria

La fins ara secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, serà la nova consellera d’Educació, Cultura i Esport, en substitució de Vicent Marzà, que ha anunciat aquest dimecres la seua dimissió com a conseller per a centrar-se en “enfortir” el projecte de Compromís de cara a les eleccions de 2023.

Així ho ha ratificat per unanimitat tant l’executiva de Més, l’antic Bloc, com la de Compromís després de la reunió en la seu del partit. Des de primera hora de la vesprada es remenava el nom de Tamarit com a substituta de Marzà, encara que també havia sonat la possibilitat que fora la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, o el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Després de l’Executiva, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, al costat dels tres altres portaveus del partit, ha eixit a les portes de la seu i ha confirmat el secret a veus que l’exalcaldessa de Sueca serà la nova titular d’Educació.

Oltra ha assegurat que s’ha triat a Tamarit perquè a un any de fi de legislatura, significa “un canvi responsable” perquè “ja coneix l’equip, la conselleria i porta tres anys al capdavant de la secretària“, a més ha indicat que “ens assegurem que dona una continuïtat en el treball” perquè “no és una persona que vinga de noves i que haja primer de situar-se a hores d’ara de legislatura”.

Exalcaldessa de Sueca

Tamarit milita en política des de 1997, quan es va afiliar a Unitat del Poble València, encara que més tard va passar a formar part del Bloc, ara Més Compromís. Molt pròxima al portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, amb el qual va compartir govern en la localitat de Sueca, sent llavors regidora d’Educació i Joventut i posteriorment assumint les competències de Recursos Humans i Pressupostos.

La dirigent, mestra d’engonals de formació, en 2015 es va convertir en alcaldessa de Sueca, però les desavinences amb els socialistes van provocar que en 2019 no poguera revalidar l’alcaldia. Malgrat encapçalar la llista més votada, l’acord del PSPV amb la dreta la van allunyar de la vara de comandament.

Des de 2019, i fins ara, ocupava la secretària autonòmica de Cultura i Esport, una de les màximes responsables de l’àrea cultural del Consell, i d’ací, que Marzà haja depositat la seua màxima confiança per a ser la nova consellera d’Educació, Cultura i Esport.

ÚLTIMES NOTÍCIES