Any nou, humor per a tot l’any

Compartir:

Un xic riguen-se

Amb els Nadals els pobles I les ciutats s’engalonen i s’il·luminen. Es decoren les cases, fem les compres típiques nadalenques, ens reunim amb les famílies per a dinar o sopar… Etc. Aleshores es respira un ambient d’alegria, entusiasme, il·lusió i el nostre sistema emocional se’ns revoluciona.

S’acaba un any i comença un altre

Ara que com se sol dir “Tot el bo s’acaba”. I arriba el començament d’any nou i després d’algun ritual o altre de fer alguns canvis per a este any anem a poc a poc tornant a la rutina diària rebaixant tots eixos èxtasis de castells d’alegria i entusiasme esperant així a la pròxima festa o vacances. Això passa perquè creiem que perquè ja no hi ha festa l’alegria s’acaba.

Hi ha una bona noticia en tot açò

Segons declaracions de la risoterapeuta Amparo Bosch a València Diari, la bona notícia és que estem equivocats en una cosa i és que no s’ha d’esperar a cap esdeveniment extern perquè l’alegria la sentim igual que quan estem de festa. “Recordeu que L’humor i la rialla (emocions innates) estan per a utilitzar-les si no perquè les volem utilitzar, l’humor ajuda a rebaixar el drama, les frustracions inclús les tensions” assegura Amparo Bosch.

Amparo Bosch, Risoterapeuta

L’hormona de la felicitat

La rialla provoca unes carcallades que fa que el nostre cervell agrege hormones que estimulen tot el sistema emocional una d’elles molt coneguda com l’endorfina (coneguda també per l’hormona de la felicitat) reforçant així el nostre sistema immunitari“. La risoterapeuta continua explicant a este diari que, “cinc minuts de rissa equival a dos hores i mitja de reforç immunològic”.

La rialla és la millor medicina que hi ha

Així mateixa Bosch afegix, “si usem l’humor en les adversitats, incorporen unes rialles a les equivocacions, unes altres als enfadosos, la rissa ens eixirà molt més fàcil. Aconseguit així que l’alegria ens acompanye amb el dia a dia sense dependre de les circumstàncies que puguen estar passant, l’harmonia anirà calant el nostre sistema emocional”.

A continuació Amparo Bosch ens comparteix cinc tips per a estimular l’humor i la rialla.

1- Fer carasses davant l’espill. (riures d’un mateixa trenca la regides).

2- Contar anècdotes divertides amb el teu entorn amics, família, coneguts (encara que no faça molta gràcia t’ho inventes, el que interessa és riures el més temps possible i compartir les rialles).

3- Veure vídeos de rialles, monòlegs, pel·lícules d’humor (els que més gràcia et facen) posar-te algun monòleg o vídeos quinze minuts abans de dormir també és molt recomanable.

4- Riu-te sense tindre motius (el cervell no entén si fa risa o no sols vol que te rigues).

5- Jugar també és fonamental, amb els teus fills, nebots, amics, família. Els jocs el que més t’agraden tots són interessants.

Amparo Bosch, Risoterapeuta | Amparo Bosch

Recorda “Un cor alegre és com una medicina però un esperit deprimit seca els ossos”.

Feliç Any nou!

 

EL MÉS LLEGIT

Infracció en la difusió del vídeo de les xiquetes violades a Burjassot

FACUA ha ampliat la denúncia presentada contra Cristina Seguí, ja que ha tornat a publicar imatges de les menors

Què ocorrerà ara amb el cas de Marta del Castillo?

L'advocada de la família Del Castillo: “El Cuco i la seua mare admeten que van mentir per a evitar que se sàpia la veritat”

Detenen a l’actor Luis Lorenzo i a la seua dona per presumpte assassinat

L'actor i la seua parella han passat a disposició judicial per l'assassinat de la tia d'ella

Cremen dos barets de la platja d’Almenara

L'alcaldessa del municipi, Estíbaliz Pérez, ha denunciat la seua indignació pels fets en xarxes socials