El ‘doctor miracle’ Cavadas: d’una vida de luxe a una vida humanitària

El doctor Pedro Cavadas lleva una vida muy discreta

El doctor Pedro Cavadas està separat i té dos filles adoptades | La Coctelera

 

Poc es sap de la vida personal del doctor Pedro Cavadas conegut com ‘el doctor miracle’ desprésd’haver sigut l’artífex de múltiples operacions considerades pràcticament impossibles i que ha retornat a molts dels seus pacients l’esperança.

Pedro Cavadas, del luxe a una vida humil

La vida del doctor més prestigiós del nostre país va canviar de forma radical després de la defunció del seu germà. Abans reconeix haver tingut una vida envoltada de luxes i capritxos: «Era un pobre diable, però em vaig adonar i almenys ara he tingut la valentia de llevar-me un munt de gastos. Voler tindre i tindre genera una situació d’infelicitat contínua fins que te’n adones».

Tras el fallecimiento de su hermano su vida cambió

Després de morir el seu germà, va decidir canviar de vida | La Coctelera

 

Pedro Cavadas ha passat de tindre tres Porsches a moure’s amb bicicleta i a donar el millor que té als més necessitats: «No sóc jo la Mare de Déu, però crec en una distribució raonable de la riquesa».

Pedro Cavadas pasó de tener Porches a ir en bicicleta

Pedro Cavadas sempre al costat dels menys afavorits | La Coctelera

 

Divorciat i amb dos filles adoptades a la Xina, Cavades va decidir deixar-ho tot i viatjar fins a Kenya, un viatge que va canviar per complet la seua vida i on va decidir que a partir d’ara faria tot el possible per ajudar els altres a pesar que no puguen pagar-li. Ara la seua vida la comparteix entre València —la seua ciutat natal— i Àfrica on realitza una labor social de forma totalment altruista.

Conegut com el “doctor miracle”

Pedro Cavadas es va donar a conéixer al ser el primer cirurgià que va fer un trasplantament de cara a Espanya. A causa dels seus grans assoliments en el camp de la reconstrucció, el cirurgià va ser requerit per a la intervenció a un marine dels Estats Units el qual va patir grans danys a la seua mà.

Pedro Cavadas con el marine al que operó

El valencià fou sol·licitat pels EUA per operar un dels seus marines | La Coctelera

 

La intervenció va consistir en el reimplant de la mà dreta amputada  del militar i després de l’èxit de l’operació va ser condecorat per l’Armada dels Estats Units que van agrair enormement la labor del doctor. No en va, ja en 2007  va practicar per primera vegada a Espanya un trasplantament complet dels dos braços.

La Armada de los Estados Unidos decidió condecorarle por su labor

 L’Armada dels Estats Units va decidir condecorar-li per la seua labor| La Coctelera

 

Pedro Cavadas visità ‘El Hormiguero’

Aquest passat dimarts, Pedro Cavadas va ser el convidat d’honor en el ‘El Hormiguero’ convertint-lo en el programa més especial de Pablo Motos. Era la primera vegada que el cirurgià visitava el plató per a contar com era la seua vida professional.

  

  

En la seua entrevista, Cavadas va confessar com es va sentir després de la defunció del pacient al qual va realitzar el primer trasplantament de cara d’Espanya. Malgrat tindre com a idea no fer-se amic dels pacients, amb aquest no va poder evitar-ho.

 

Pedro Cavadas visitó por primera vez 'El Hormiguero'

Pedro Cavadas visità per primera vegada ‘El Hormiguero’ | Antena 3

 

«Eixa persona en concret era un ‘tio’ amb una qualitat humana tan desbordant que era impossible no fer-se amic de seu. Quan va morir, ho vaig fer amb ell. La seua mort em va doldre molt, perquè ja era el meu amic, de deveres» va confessar a Pablo Motos.

  

  

Pedro Cavadas també va comentar com compagina el seu treball diari amb la seua labor social als països amb menys recursos. Actualment està al capdavant de la Fundació Pedro Cavadas creada en 2003 amb l’objectiu de proporcionar cirurgia reconstructiva moderna a pacients desfavorits de països africans. A causa dels diversos problemes al país, a traslladat la seua labor a Tanzània.