Fins a 100.000 famílies en tota Espanya podrien rebre una nova ajuda de 500 €

Persones amb bosses de menjar

El Govern ha aprovat l’ingrés mínim vital per a famílies vulnerables | València Diari

 

Tal com ha anunciat el Govern espanyol en les últimes setmanes, hui el Consell de Ministres ha celebrat una reunió extraordinària a on s’ha aprovat l’ingrés mínim vital, una prestació que l’Executiu es va comprometre a tirar avant abans del mes de juny.

 

 

En el text elaborat pel vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, i el ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivà, s’especifica que l’ingrés serà de 500 euros i es donarà suport a 850.000 famílies espanyoles perjudicades per la crisi del coronavirus. De moment, això és el que se sap sobre com cobrar esta ajuda:

 

Quantes famílies podran cobrar la renda mínima del Govern?

Segons va anunciar el ministre Escrivà el dijous passat, seran aproximadament 850.000 famílies les que tindran l’ajuda, per tant, es calcula que n’eixiran beneficiades 2’5 milions de persones. Segons han informat fonts coneixedores del text d’Iglesias i Escrivà, la mitat d’eixes famílies tenen menors al seu càrrec, i entre 70.000 i 100.000 d’elles són monoparentals. 

 

Quant es cobrarà?

Depenent del nucli familiar podrà variar la quantitat de l’ajuda. Una persona que estiga a soles cobrarà el mínim de 462 euros al mes. A això, s’afegiran 139 euros més per cada familiar, fins arribar a un màxim de 1.015 euros (és a dir, fins a 4 membres). Els monoparentals comptaran amb un complement extra de 100 euros. Tot això tenint en compte el nivell d’ingressos de cada família. 

 

Quins requisits s’exigixen per cobrar l’ingrés?

En la seua major mesura els requisits seran econòmics. No es podrà accedir a esta ajuda si se supera un determinat nivell d’ingressos, que s’especificarà individualment a través d’un test de riquesa per al sol·licitant. Les persones que residisquen en una vivenda en propietat no quedaran excloses, llevat que l’immoble tinga un valor molt elevat. 

 

Altres requisits que van considerar és l’accés d’esta ajuda a aquells qui patisquen una situació d’explotació sexual o violència de gènere o asil, tal com apunta ’20 Minutos’. A demés, se’ls assignarà la renda mínima vital d’ofici a 100.000 famílies que ja han estat detectades com a vulnerables. 

 

Quan entrarà en vigor?

L’ingrés mínim vital entra en vigor a partir del primer dia del mes següent al de la data de l’oficialització de la mesura. Per tant, com que s’ha aprovat hui divendres dia 29, el dia serà finalment el pròxim dilluns, 1 de juny. La resta de famílies que no siguen considerades podran sol·licitar l’ajuda a partir del 15 de juny, i s’abonarà en 12 pagues. 

 

Es podrà treballar mentres es percep l’ajuda del Govern?

La resposta és que que es podrà compatibilitzar l’ajuda amb el treball, sempre que no se supere el màxim d’ingressos marcat pel Govern. D’eixa manera, podran seguir percebent l’ajuda les cases en els que els ingressos per la seua activitat laboral siguen baixos i que se sustenten en llocs de treball temporals. La mesura està pensada per a que el beneficiari no haja de decidir entre un treball que considera mal pagat i deixar de percebre l’ajut.

 

Què passa amb les rendes mínimes de les comunitats?

L’aprovació de la mesura no substituïx les rendes mínimes que tenen en marxa algunes comunitats autònomes, de manera que es podran complementar l’ajuda comunitària amb l’estatal.

 

Com s’incentivarà el treball per a aquells que la perceben?

Tot i començar un treball o una activitat empresarial a manera d’autònom, no es perdrà l’ajut.