Lleó vol separar-se de Castella

Compartir:

Unes 300 persones manifestant-se a la plaça de San Marcelo de Lleó per reclamar el dret de reconeixement de la Regió Lleonesa (27-12-19)

Unes 300 persones s’han reunit en la plaça a on es feia el ple per a reclamar la separació de Castella | EP

Nova petició d’independència en Espanya. Però, en esta ocasió, no es tracta de Catalunya, sinó de Lleó: el seu Ajuntament ha enviat este divendres una petició a les Corts de Castella i Lleó i a les Corts Generals de l’Estat per separar-se de Castella.

 

Esta moció s’ha presentat «acollint-se en el dret a la constitució com a comunitat autònoma de la Regió Lleonesa». Esta nova regió estaria formada per Lleó, Zamora i Salamanca.  A la petició li han donat suport els partits d’Unión del Pueblo Leonés (UPL), PSOE i Podemos. Per altra banda, la moció ha estat rebutjada per PP i Ciutadans.

 

«Els números no presenten cap dubte»

El portaveu d’UPL, Eduardo López Sendino, ha defensat esta decisió: «Castella i Lleó es va constituir tot i l’oposició del poble, ajuntaments, diputacions i institucions lleoneses, aplicant la ‘dedocràcia’ de Martín Villa, que va obligar a la Regió Lleonesa a formar part d’una comunitat absolutament artificial».

 

Per altra banda, ha volgut aclarir que «no té res en contra dels castellans», però «els números no representen cap dubte». Ha assenyalat la taxa d’atur de la regió i la pèrdua poblacional que s’ha produït en Lleó des de l’any 1983, molt contrària al creixement de Valladolid.

 

Creuen que servirà per a millorar la qualitat de vida

L’alcalde socialista José Antonio Díez ha defensat la moció argumentant «un sentiment total de la ciutadania de no pertinença a Castella i Lleó» i creu que este canvi servirà per a «millorar la qualitat de vida i el posicionament de Lleó i els seus habitants».

 

Unes 300 persones s’han concentrat a les portes de la plaça de San Marcelo, a on s’estava celebrant el ple, per a reclamar la ruptura amb Castella. La reunió ha durat dos hores i els manifestants han cridat consignes que cridaven al trencament del territori.

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.

Un jutjat de València obre una investigació pels insults racistes a Vinicius

La magistrada acorda citar a declarar com a investigats els tres espectadors que van ser detinguts esta setmana per la Policia Nacional