Mor Menchu del Valle, la iaia de la Reina Letizia als 93 anys

Familia Reial Espanyola: Sofía, Felipe, Letizia i Leonor
Familia Reial Espanyola: Sofía, Felipe, Letizia i Leonor

 

La Reina Letizia està de dol. Segons ha publicat la revista Setmana, Menchu Alvárez del Valle ha mort aquest dimarts als 93 anys d’edat. La periodista i la seua néta tenien una fantàstica relació, per la qual cosa la seua mort ha deixat un gran buit a l’esposa del Rei Felip VI

 

Menchu va ser la responsable que l’actual monarca encaminara la seua vida cap al periodisme. La iaia de l’actual reina va ser una de les veus més populars de la ràdio asturiana i va treballar durant més de quaranta anys com a locutora i creadora de continguts en Ràdio Nacional Espanya. A més, l’any 2013 va rebre el Premi Nacional de Ràdio per la seua dilatada carrera.

 

Per a la periodista, la Reina Letizia era la seua gran feblesa, ambdues tenien una gran sintonia i així es demostrava tant davant dels focus com quan aquests s’apagaven. De fet, les visites dels actuals monarques al costat de les seues dues filles al Principat d’Astúries eren freqüents. 

 

Les visites dels actuals Reis d’Espanya a Menchu del Valle

La mateixa Menchu del Valle va arribar a reconéixer aquest fet, lliscant que les visites dels reis al Principat eren més abundants del que semblaven. No prolongaven massa l’estada i s’anaven alternant amb algunes visites dels seus parents al Palau de la Zarzuela. “No em trobe allí, sóc molt rara i molt independent amb la meua vida i els meus horaris. M’agrada anar de visita unes hores o una nit com a molt, però res més. Ells venen ací de tant en tant, encara que ningú s’assabenta”, va confessar la periodista al març de 2019.

 

Menchu era algú molt volgut en la seua terra, i sempre que podia presumia de la família que tenia. De fet, fa tan sols uns mesos va revelar quan era el paper més il·lusionant per a ella: “No hi ha res millor que ser abuelina”.