Puig i Moreno buscaran teixir complicitats este pròxim dimarts en una trobada centrada a millorar el finança

Compartir:

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, es reuniran dimarts que ve 21 de setembre en el Palau de San Telmo de Sevilla en una trobada institucional que buscarà “estrényer els nexes d’unió” i “teixir complicitats” entre les dos comunitats i que estarà centrat en la millora del finançament autonòmic, pel fet que les dos autonomies se situen “a la cua” de l’actual sistema de repartiment de fons i sofreixen “un major dèficit” de finançament.

Primera vegada dels dos presidents

Es tracta de la primera vegada que els dos presidents comparteixen una convocatòria per a abordar “qüestions conjuntes que afecten tots dos territoris”, una cita institucional dels presidents Puig i Moreno Bonilla que estarà centrada en la millora del sistema de finançament autonòmic, una “prioritat” per a totes dos autonomies, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Estan a la cua

La Comunitat Valenciana i Andalusia són dos dels territoris que estan “a la cua” de l’actual sistema de repartiment de fons i que, a més, sofreixen “un major dèficit” de finançament en unes condicions “molt similars”.

La intenció de Ximo Puig

En este sentit, la intenció del president Ximo Puig en esta trobada és “teixir complicitats” amb altres autonomies per a, de manera “transversal“, anar articulant un nou model que millore l’actual dins d’un espai de “consens global”. La Generalitat ja va arribar a un acord en esta línia amb les Illes Balears i en este mateix marc es produeix ara esta convocatòria amb Andalusia, apunten des de l’Administració autonòmica.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...