Les universitats valencianes tindran en febrer «la mínima presencialitat» davant de l’evolució de la pandèmia

Els examens presencials s'han reduït en el període d'avaluació del primer quadrimestre a la URV
Els examens presencials s'han reduït en el període d'avaluació del primer quadrimestre a la URV

 

La Generalitat Valenciana i les universitats han acordat que durant el mes que ve de febrer hi haja la «mínima presencialitat» possible, una situació que s’anirà revisant en funció de l’evolució de la pandèmia de Covid-19.

 

D’eixa manera ho ha anunciat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, després de mantindre este dimarts una nova reunió de coordinació per videoconferència amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes.

 

Pascual ha manifestat que «la Conselleria i les universitats han acordat la mínima presencialitat a les aules durant febrer, situació que s’anirà avaluant en funció de l’evolució de la pandèmia». «Això vol dir –ha precisat– que seran en format en línia els continguts que puguen ser impartits per esta via i que les pràctiques que necessiten presencialitat queden també assegurades».

 

La titular d’Universitat ha recordat que esta mesura «estava contemplada en els plans de contingència que cada una de les universitats està implementant». També ha apuntat que, en el termini donat, les dos parts continuaran coordinant-se i avaluant els possibles escenaris als que s’aniran enfrontant d’acord amb les dades que oferisca la pandèmia de coronavirus.