El valencià és el territori amb més banderes blaves de tota Espanya

Platja de Cullera, en la Ribera (València)

La valenciana és la comunitat amb més Banderes Blaves d’Espanya | Visit Cullera

 

Espanya ha obtingut un total de 688 ‘Banderes Blaves’ (589 platges, 98 ports deportius i cinc en embarcacions turístiques sostenibles) que onejaran a partir de juny en el litoral del país, cosa que suposa 19 més respecte a l’any passat. El territori valencià, amb 148, és líder en punts amb ‘Bandera Blava’ enguany, amb 134 en platges i 14 en ports, una menys que l’any passat en cada categoria.

 

D’esta manera, Espanya, amb 23 platges més i quatre ports menys, manté el seu lideratge internacional ininterromput des de 1987. Encara que més de 100 ‘Banderes Blaves’ porten lluint en Espanya més de deu anys, deu platges espanyoles estrenen este estiu la seua ensenya.

 

[predef]valncia-grup-de-facebook-595[/predef]

 

De les ‘Banderes Blaves’ concedides, Espanya ve mantenint un percentatge al voltant del 15%. En este sentit, encara que només en una de cada cinc (18,4%) de les platges espanyoles onejarà este estiu la ‘Bandera Blava’, al voltant d’una de cada set ‘Banderes Blaves’ que onegen en el món ho faran en el litoral espanyol.

 

D’altra banda, de les 662 platges candidates a ‘Bandera Blava’ en Espanya en 2020, han sigut guardonades 589. Això significa que un 89% de les platges que es presenten a ‘Bandera Blava’ obtenen el reconeixement.

 

Les 148 Banderes Blaves valencianes, de nord a sud

Castelló perd dos distincions

En el Baix Maestrat tindran bandera blava dos platges de Vinaròs (Fortí i Fora Forat); dos de Benicarló (Morrongo i el Caragol de mar); una de Peníscola (Nord) i quatre d’Alcalà de Xivert: el Carregador, la Romana, el Moro i Manyetes. La platja Sud de Peníscola perd la bandera.

 

En la Plana Alta, les banderes són les de la platja Nord de Torreblanca; els Amplaries, Morro de Gos, la Conxa i els Plagetes de Bellver en Orpesa; Voramar, l’Almadrava, Torre de Sant Vicent, els Terrers i Heliòpolis en Benicàssim i les platges de la Pineda i el Gurugú de Castelló, ciutat que perd la distinció en la platja del Serradal.

 

En la Plana Baixa, tenen bandera blava les platges de l’Arenal i el Grau-Malva-rosa de Borriana; el Grau, Pedra Rotja, Masbó i Estanyol de Moncofa; les Cases i el Cirerer de Xilxes i Casablanca d’Almenara. La platja de Marines de Nules també repetix distinció, que va obtindre per primera volta en 2019.

 

València: La Pobla de Farnals perd la Bandera Blava

Ja en la província de València, dos municipis del Camp de Morvedre reben bandera blava: Canet d’en Berenguer, amb la platja de Racó de la Mar, i les platges de Corint, l’Almardà i el Port de Sagunt.

 

En l’Horta, han rebut bandera blava la platja de Puçol i set platges de València: el Saler, la Garrofera, la Devesa, l’Arbre del Gos, Recatí-Perellonet, Cabanyal i Malva-rosa. La Pobla de Farnals ha perdut este reconeixement.

 

Cullera és l’únic municipi de la Ribera amb platges que tenen esta distinció, un total de sis: el Dossel, el Far, les Oliveres, Cap Blanc, Sant Antoni i Racó.

 

La Safor és la comarca d’esta província amb més municipis reconeguts, amb un total de huit. Tavernes de la Valldigna rep la bandera blava a la platja del seu mateix nom i en la Goleta; les platges de Bellreguard, Daimús, Miramar, Piles i Xeraco reben també bandera blava i en Gandia, s’ha reconegut la platja Nord. Oliva és el municipi amb més banderes blaves en esta comarca amb un total de quatre (Terranova-Burguera, l’Aigua Morta, Pau-Pi i Aigua Blanca).

 

Alacant, la província amb més Banderes

La província d’Alacant ha rebut 73 banderes blaves, més que València i Castelló juntes. Per comarques, en la Marina Alta han obtingut bandera blava sis platges de Dénia (les Bovetes, les Marines, Molins, Punta Raset, Marineta Casiana i les Deveses), tres de Xàbia (la Grava, l’Arenal i la Granadella), una del Poble Nou de Benitatxell, la Cala Moraig; tres de Teulada (el Portet, l’Ampolla i les Platgetes), una de Benissa, la Cala Fustera i tres de Calp (la Fossa, Cantal Roig i Arenal Bol).

 

En la Marina Baixa tenen bandera blava la Roda, l’Espigó i Cap Blanc, d’Altea; el Racó de l’Albir de l’Alfàs del Pi; Llevant, Mal Pas i Ponent, de Benidorm; la Cala, de Finestrat i Varadero, Ciutat, la Caleta, Bon Nou i Paradís, de la Vila Joiosa.

 

En l’Alacantí, tenen bandera blava dos platges del Campello (Carrer de la Mar i Muchavista) i cinc d’Alacant: Sant Joan, l’Albufereta, Postiguet, Saladar i Tabarca.

 

En el Baix Vinalopó han obtingut bandera blava les platges de l’Altet, Arenals de Sol, la Marina, Carabassí i les Pesqueres-el Rebollo en Elx, i Cales de l’Est, Varadero, Llevant, Tamarit i les Cales Santiago Bernabéu de Santa Pola.

 

El Baix Segura és la comarca que més platges amb bandera blava té i suma dos més respecte a 2019: Torrelamata-Sud en Torrevieja i Higuericas en Pilar de la Horadada. En Guardamar del Segura han obtingut esta distinció les platges de la Roqueta, Centre i el Moncaio, mentres que en Torrevieja han rebut bandera blava les platges de Cabo Cervera, el Cura, los Náufragos, Cala Piteras, los Locos y Torrelamata-Sur.

 

Orihuela és el municipi valencià amb més banderes blaves, amb un total d’11: Punta Prima, Cala Bosque (la Zenia), Cala Capitán-Cabo Roig, la Caleta-Cabo Roig, Aguamarina, Campoamor, Barranco Rubio, Cala Estaca, Cala Mosca, Cala Cerrada i Mil Palmeras.

Esta mateixa platja també rep bandera blava en la zona que forma part del terme municipal de Pilar de la Horadada, que té altres cinc banderes blaves (una més): Jesuitas, Higuericas, Conde, Rocamar i Puerto.

 

14 ports deportius reben bandera blava

La majoria dels ports deportius amb bandera blava en el territori valencià es concentren en Alacant. De fet, només un, el d’Orpesa, està fora d’eixa província. En total tenen bandera blava el C.N. Altea, C.N. Devesa de Campoamor (Orihuela), C.N. el Campello, C.N. Xàbia, C.N. Les Bassetes (Benissa), C.N. Marina Internacional Torrevieja, C.N. Torre de la Perforada (Pilar de la Horadada), C.N. la Vila Joiosa, Marina Dénia, Marina Deportiva d’Alacant, S. A., R.C.N. Calp, R.C.N. Dénia i R.C.N. Torrevieja.

ÚLTIMES NOTÍCIES