Es compleixen 20 anys dels atemptats de l’11-S


Rebre les notícies de València Diari

Este dissabte marca el 20 aniversari dels atemptats de l’11 de setembre de 2001 i se celebraran actes en homenatge de les víctimes en diversos punts del país. En esta data quatre avions van ser segrestats per terroristes d’Al-Qaeda: dos es van estavellar contra les Torres Bessones a Nova York, un altre va xocar contra el Pentàgon a Washington D. C. i el quart es va estavellar prop de Shanskville a Pennsilvània. Este va ser el atac més gran en sòl estatunidenc de la història que va deixar quasi 3 mil morts.

11-S un dels dies més negres del calendari mundial

L’11 de setembre és, sens dubte, una de les efemèrides més negres del calendari mundial. I és que cada 11s és inevitable recordar la jornada tràgica que va viure els Estats Units fa ara vint anys. Els seus símbols més emblemàtics, les Torres Bessones i el Pentàgon, van ser atacats en una sèrie d’atemptats terroristes que van sembrar el pànic als carrers de Nova York i que marcarien un abans i un després en la història mundial.

La notícia que mai s’hagués volgut donar

Un dia molt marcat i que sens dubte el que més i el que menys recorda què estava fent l’11 de setembre de 2001 quan es va tenir coneixement del primer atac. Poc abans de les tres de la tarda a Espanya, totes les cadenes de televisió interrompien la seua programació per a donar estes primeres pistes de la tragèdia: ​un avió de passatgers acabava d’impactar a la torre nord del World Trade Center de Nova York. Este seria només l’inici d’una sèrie d’atemptats que canviarien per sempre la història dels Estats Units i del món.

Cronologia de l’11-S

Eren les 08.46 hores (hora local de Nova York) quan es produïa el primer atemptat d’aquell fatídic 11 de setembre de 2001: un avió comercial d’American Airlines que cobria la ruta entre Boston i Los Angeles, impactava sobre la torre nord del World Trade Center. Els vianants i la gent que es trobava en el mateix edifici i als voltants assistien atònits al que acaba d’ocórrer quan, al cap de pocs minuts, a les 09.03 hores (hora local de Nova York) un altre avió impactava a la torre sud del World Trade Center.

El malson sol havia fet que començar. La maniobra kamikaze es va repetir mitja hora després quan un vol d’American Airlines, que viatjava des de Virgínia a Los Angeles, impactava sobre l’edifici del Pentàgon a Washington. Gairebé a les deu del matí, la torre sud del World Trade Center no aguantaria la col·lisió i s’esfondrava. Tot estava perfectament orquestrat pels terroristes, ja que a les 10.03 hores un altre vol, d’United Airlines que feia la ruta entre Nova Jersey i San Francisco, es va estavellar en un camp prop de Shanksville, a Pennsilvània.

El món sencer no donava crèdit al que estava succeint

El món no creia tot el que estava succeint, es va paralitzar, es volia pensar que era un mal somni. Un kamikaze, repetia la seua maniobra a les 10.28 hores d’aquell fatídic matí, s’esfondraria l’altra torre, la torre nord del World Trade Center de Nova York. En total van ser quatre els avions segrestats i 2.977 les persones que van morir en estos atacs terroristes que van sacsejar als Estats Units i al món sencer.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies