Endolls estalviadors d’energia, de veritat, estalvien? #NoCuela

Compartir:

Adaptadors NO CUELA | ocu

Cada cert temps i coincidint amb les pujades de preu de la llum, apareixen estos aparells, petits condensadors endollables a la xarxa domèstica, per als quals s’anuncien estalvis de fins al 90% en la factura elèctrica. No sols és exagerat, és que no té sentit, anització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Energy saver o Saver boxadverteix l’Org

És fàcil trobar estos aparells a les botigues en línia, baix noms com “Energy saver” o “Saver box”. Aparentment, estos petits condensadors són capaços de capturar l’energia reactiva provocada per eventuals pics de tensió i retornar-la a la xarxa general perquè no siga consumida. Sona bé, però la realitat és que els comptadors domèstics no comptabilitzen estos pics, per la qual cosa al consumidor no li costen res. De fet, estos aparells no sols no redueixen la factura elèctrica, fins i tot l’encareixen lleugerament, ja que en endollar-se a la xarxa domèstica consumeixen energia. Raons més que suficients per a desaconsellar la seua compra. A més, costen entre 15 i 30 euros.

Com funcionen?

En què es basen estos dispositius presumptament estalviadors? Com pretenen ajudar-te a pagar menys? Segons els seus fabricants ho aconsegueixen aprofitant l’energia residual que normalment es malgasta. El seu principi de funcionament no és gens revolucionari: un petit condensador captura l’energia reactiva retornant-la a la xarxa general perquè siga consumida.

L’energia reactiva i els condensadors

L’energia reactiva és un efecte que es produeix en el circuit, però que no influeix en la quantitat d’electricitat que realment es consumeix. Els comptadors domèstics no la comptabilitzen: és com l’escuma de la cervesa, que augmenta el volum en el got, però només de manera aparent.

Xerra cerveza |OCU

L’energia reactiva no es cobra

Estos dispositius “energy savers” o estalviadors d’energia no tenen cap efecte sobre el consum de potència “real”, que és el que registra el comptador i que pagues en la factura.

Has de saber que en els contractes d’electricitat domèstics no es paga per l’energia reactiva. A les grans indústries, la maquinària de les quals produeix molta energia reactiva, sí que se’ls cobra. Per això, en estos casos pot ser útil col·locar uns condensadors d’aquest tipus, però no estem parlant de consumidors, sinó d’una escala molt major.

No hi ha cap estalvi amb els “estalviadors”

En una casa, lluny d’estalviar, recorrent a un d’estos aparells i es gasten més diners: el que costa comprar-los més el que consumeix la lucecita que solen portar. En OCU ja els analitzem fa anys, arribant a la mateixa conclusió, però sembla que en aquests temps de dificultats econòmiques i energètiques ressorgeixen a la recerca de nous clients, aprofitant-se dels consumidors pitjor informats.

Busca opcions reals per a pagar menys llum

Si el que vols és estalviar en la teua factura de la llum, des d’OCU et recordem que, fins i tot en l’actual situació de preus disparats, tens altres opcions:

D’entrada, et recomanem que busques una bona tarifa en el nostre comparador.

Per descomptat, pots adaptar els teus hàbits per a ajustar el consum: apunta estos consells per a estalviar amb les noves tarifes.

Una altra possibilitat gens menyspreable és optar per l’autoconsum: T’ho estàs plantejant? Uneix-te a la compra col·lectiva de panells fotovoltaics.

La millor manera de reduir la factura, fins a un 30%, és buscar una bona tarifa. OCU disposa d’un comparador obert i gratuït per a tots els consumidors.

OCU recorda que la millor manera de reduir la factura elèctrica és buscar una bona tarifa. I és que les diferències de preu entre les tarifes més cares i les més barates per a un mateix consum poden aconseguir un 30%, a vegades dins de la mateixa companyia.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.