Preocupació per l’arribada de milions de joguets tòxics per a xiquets des de la Xina

Una empresa de jogueteria contractarà 500 persones

La empresa té previst reforçar la plantilla dels seus 230 establiments | Google

 

Just ara que molts pares estan pensant que regalar als seus fills per a Nadal, l’Oficina de Medi Ambient Europea (EEB) ha emés una alerta sobre l’arribada massiva en el continent d’una sèrie de joguets, procedents majoritàriament de la Xina, considerades altament tòxics.

 

Les autoritats de la Unió haurien bloquejat i prohibit la venda d’almenys 248 models, que suposarien desenes de milions d’unitats. Fins a quatre països han detectat en els seus controls duaners la presència d’esteos joguets, 228 (el 92%) dels que es consideren que tenen un «risc greu».  A més, en més de la mitat, 127, s’ha detectat ftalats, un additiu plàstic considerat perillós. 

 

Un alt risc per a xiquets i adolescents

Algunes de les joguines que contenen els ftalats són un kit de metges bloquejat en Polònia, un set de química trobat en França o una màscara localitzada en Alemanya, que estava feta fins a un 43% d’este materials. 

 

L’EEB advertix que este tipo de plàstics té uns efectes greus en xiquets. Els principals problemes de salut que poden provocar són: trastorns de reproducció, un retard per arribar a la pubertat i un gran número de trastorns de conducta.

 

També pots llegir…