Detectats els primers casos de ‘flurona’ a Espanya

Compartir:

Flurona ja és a Espanya. Aquest dilluns el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha anunciat que ha detectat els primers casos de ‘flurona‘ a Catalunya. Així ho ha confirmat la directora de CatSalut, Gemma  Craywinckel, en roda de premsa.

La coinfecció de covid-19 i grip s’ha detectat dies després que Israel notificarà el primer cas a tot el món. Aquest “mix” de coronavirus i grip, segons ha explicat la doctora, no és nou ni extraordinari, ja que “es pot produir en algunes ocasions quan hi ha diversos virus circulants que coexisteixen”.

A més ha assegurat en roda de premsa que els casos detectats “no revesteixen espacial gravetat, ni existeix diferència d’abordatge” respecte als casos de només coronavirus o grip. “Els que s’han detectat fins ara són pocs i anecdòtics”, ha assenyalat la directora.

Flurona no és una nova variant del virus, com òmicron o delta, sinó la unió de dues malalties. En aquest cas es dona quan una persona té coronavirus i grip alhora. El seu nom ve de la combinació del terme grip en anglés “flu” i l’abreujament de coronavirus com a “corona”, i de moment els pacients que la presenten no presenten un quadre greu.

EL MÉS LLEGIT

Un home mata a la seua parella, una jove de 26 anys

El presumpte autor de l'assassinat, parella de la víctima, es va donar a la fugida i encara no ha sigut localitzat pel dispositiu posat en marxa

Alerta Mundial: queden 10 setmanes en reserves de blat

Més de la meitat de la població global només depén de 3 cultius: arròs, blat i dacsa

Puig recolza als agricultors valencians i exigeix a Europa que no cedisca a les pressions de Sud-àfrica

El president de la Generalitat reclama a la Comissió Europea que "recapacite" i li recorda que el seu interés "ha de ser la protecció davant les plagues" amb l'aplicació del tractament en fred a la importació de cítrics

De remat: l’amenaça del ponent

Un dia molt calorós per començar una setmana que presentarà un oratge més variable, més primaveral a partir de demà