Duque afirma que la vacuna del Covid-19 «té la mateixa seguretat que totes les altres»

«No s'han saltat cap dels passos per a donar confiança en la seguretat», ha assenyalat el ministre de Ciència
Pedro Duque: «La vacuna del Covid-19 té la mateixa seguretat que les altres» | FIDR

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha assegurat que tot el procés entorn de les vacunes contra el Covid-19 s'està fent amb els passos necessaris perquè totes les que s'oferisquen a la població siguen segures i eficaces. «No s'han saltat cap dels passos per a donar confiança en la seguretat», ha assenyalat a Efe el ministre, qui ha relatat que quan es pose en marxa l'autorització per part dels reguladors existiran unes condicions que caldrà complir.

Complint totes eixes condicions posades per l'Agència Europea del Medicament i per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris «estarem davant d'un procés que té la mateixa seguretat que totes les altres vacunes que estan en el calendari».

Per al ministre, la rapidesa en el procés de creació té a vore amb el fet que s'han usat tecnologies de vacunació noves i que s'han fet assajos amb moltíssimes més persones del que normalment es fa per a obtindre dades abans. També que «els governs hem avançat els diners a les indústries perquè vagen fabricant i vagen posant en marxa les fàbriques amb eixos diners a compte de les vacunes que anàvem a comprar, cosa que mai s'havia fet».

«Eixos tres factors expliquen que les vacunes puguen ser segures però molt més ràpides», ha resumit el titular de Ciència, qui ha destacat també la concentració de recursos humans i econòmics.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La vacunació contra el coronavirus començarà el 27 de desembre en el territori valencià" "URGENT: 283 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims tres dies"