Sanitat i les comunitats autònomes aproven el tancament perimetral en el pont de Sant Josep i Setmana Santa

El Consell Interterritorial arriba a un acord de mínims amb l'única oposició de Madrid, que així i tot, acatarà la mesura
Carolina Darias, ministra de Sanitat | GTRES

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat este dimecres les restriccions per al pont de Sant Josep i la Setmana Santa en Espanya, en les que hi haurà tancament perimetral en les comunitats autònomes, excepte en el cas de Canàries i Balears, entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d'abril.

Durant la reunió celebrada, Carolina Darias, ministra de Sanitat ha anunciat que la mobilitat nocturna quedarà prohibida entre les 23.00 i les 06.00 encara que esta pot ser ampliada per les comunitats autònomes fins les 22.00 que és el màxim permés pel decret d'alarma en vigor. Respecte als grups de persones estos seran d'un màxim de 4 en espais tancats, 6 en espais oberts i només convivents en les cases.


En un document que ha comptat amb el suport exprés de la Comunitat Valenciana, també es recomana la no celebració d'esdeveniments que puguen suposar la concentració o aglomeració de persones.

Esta decisió, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, «convida a la prudència davant la proximitat del pont de Sant Josep i la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua».

Els estrangers no podran desplaçar-se a segones residències

En este sentit, ha afegit que esta coordinació era necessària i ara, cada comunitat, decidirà sobre esta base si adopta mesures més restrictives o aplica les aprovades. La consellera portarà al Consell Interdepartamental que es reunix este dijous la proposta de Sanitat perquè siga analitzarà i debatrà. 

Madrid ha sigut l'única regió que s'ha oposat al pacte, encara que ha anunciat que acatarà la mesura. Sanitat ha complit el seu objectiu: un acord de mínims que limitarà la mobilitat en els pròxims períodes festius, una iniciativa clau per a evitar una quarta ona del coronavirus i avançar cap al final de la pandèmia.

D'altra banda, durant la reunió, Carolina Darias ha defensat que els estrangers que viatgen a Espanya no tenen privilegis respecte als nacionals, que no poden desplaçar-se a la seua segona residència si es troba en una altra comunitat. «Les persones que vinguen per aeroports podran arribar a la ciutat de l'aeroport, però no es podran desplaçar per la resta del país», ha argumentat la ministra.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Les dades de hui del Covid-19 en el territori valencià" "URGENT COVID-19: Els 5 nous brots del territori valencià"