Sanitat registra ara una mitjana diària de 15 noves hospitalitzacions per coronavirus

En les darreres 24 hores s'han registrat 3.504 nous casos de Covid-19 a Espanya.
En les darreres 24 hores s'han registrat 3.504 nous casos de Covid-19 a Espanya.

 

La mitjana diària de nous ingressos als hospitals de la Comunitat Valenciana s’ha reduït un 96% respecte al moment àlgid de la pandèmia, el mes de gener.

En concret, en l’última setmana s’ha registrat una mitjana diària de 15 nous ingressos hospitalaris, enfront dels 423 de la quarta setmana de gener (del 18 al 24).

La Comunitat Valenciana va aconseguir el pic de noves hospitalitzacions l’11 de gener. Eixe dia, un total de 537 persones van haver d’ingressar en algun hospital valencià.

En eixos moments, amb una mitjana diària de quasi 7.000 persones contagiades, la mitjana de noves hospitalitzacions se situava en 423 persones al dia.

Per contra, la mitjana diària de contagis en estos moments se situa en 244 persones i la de nous ingressos, en 15.

La millora d’este indicador ha sigut possible gràcies a una suma de factors: Les mesures adoptades per a contindre la transmissió del coronavirus (màscara, llavat de mans, distància social i ventilació d’espais tancats, però també limitació de la mobilitat i de les reunions socials, entre altres) i l’estreta vigilància per a detectar i tallar les cadenes de transmissió del virus, així com l’avanç en el procés de vacunació.

Referent a això, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “d’una banda, el nombre de contagis s’està contenint gràcies a l’esforç i a la responsabilitat de tots.

Per un altre, l’estratègia de vacunació, que implica immunitzar com més prompte millor als més vulnerables, està fent que el nombre de casos greus que han d’arribar a l’hospital siga menor”.

En este sentit, el perfil dels/les pacients amb COVID ha anat canviant al llarg de la pandèmia.

Al gener, la franja majoritària de pacients ingressats per COVID 19 als hospitals de la Comunitat Valenciana era la de majors de 75 anys, ara és la de 51 a 65 anys, que representen el 31,4% de tots els casos.

En la mateixa línia, les persones hospitalitzades menors de 50 anys suposen ja el 30,5%.