El cuiner japonés Kohei Hatashita guanya la World Paella Day Cup 2023

La ‘millor paella del món’ es fa des del Japó. El cuiner japonés Kohei Hatashita s’ha alçat este dimecres amb el trofeu de World Paella Day Cup 2023 en conquerir els paladars del jurat amb la seua recepta particular de la paella amb ànec a la taronja i atzucac.


Rebre les notícies de València Diari

Amb motiu del Dia Mundial de la Paella, el centre de la ciutat s’ha omplit de fogons i amor per este plat valencià on dotze xefs vinguts de totes les parts del món han competit per aconseguir este trofeu. En segon lloc ha quedat la paella a l’altura dels Andes, representada pel cuiner Cristian Raúl Arroba, i en tercer lloc, l’arròs de la terra i guatla d’Arturo Bedregal, que representava Colòmbia.

La jornada ha arrancat a les 10.00 hores amb els duels que han enfrontat Polònia contra l’Equador, Itàlia contra Colòmbia, l’Índia contra Alemanya, el Japó contra Mèxic, els EUA contra França i el Marroc contra Romania. Tot seguit s’ha procedit a la gran final de la World Paella Day Cup 2023, una competició que ha omplit la plaça de l’Ajuntament. 

En esta quarta edició s’han cuinat versions de paelles molt curioses, inspirades tant als diferents països d’origen dels participants com al producte local. Un exemple són les tòfones negres de Transilvània, el pastrami, la llet de coco, la compota d’all negre o les patates andines.

El jurat ha estat format per Juan Ramos Roda, cap de cuina de Llisa Negra; Carmina Crespo, gerent del restaurant L’Altet i distinció d’honor de Wikipaella; Juani Kittlein, subcampió del World Paella Day Cup 2022; Cristina Prados, cap de sala de BonAmb i Premi Nacional de Sala 2022; Yvonne Arcidiacono, sommelier i cap de sala d’Apicius; José Manuel Casañ, el cantant de seguretat social; i Sam Giansante, finalista de World Paella Day Cup 2021. 

L’alcaldessa de València, María José Catalá, que ha participat en esta jornada ha afirmat que “hui és l’únic dia que els valencians acceptem de bon grat no seguir la recepta tradicional de la paella, però, tot i això, continuarem fent pedagogia de la recepta tradicional, que és allò que ens correspon”. Català ha afirmat que el Dia Mundial de la Paella és una jornada per “mostrar el reconeixement i el respecte a una tradició que en esta terra es cuida per part de tots i que ha de continuar cuidant-se”.

El World Paella Day té com a objectiu donar visibilitat i el reconeixement que mereix la gastronomia valenciana i, en concret, el plat més internacional. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, mitjançant Visit València, Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València, mitjançant Turisme València, i Turespaña. La iniciativa compta amb la col·laboració de FEHV, Arròs de València DO, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies