Detenen a una parella amb una substància que podria matar a més de 50 milions de persones


Rebre les notícies de València Diari

Una parella va ser detinguda en Riverside, en l’estat de Califòrnia (els Estats Units), amb una quantitat d’estupefaents que va cridar l’atenció a les autoritats. Es tractava d’un carregament de drogues capaç de matar a més de 50 milions de persones. La troballa és la confiscació més gran de carfentanil -usat com a agent tranquil·litzant per als elefants- en el comtat i una de les més importants de la costa oest del gegant nord-americà.

La policia va iniciar una investigació

Tal com va informar el diari The Press-Enterprise, a la fi de 2020, la Policia de Riverside va iniciar una investigació sobre narcotraficants locals vinculats amb càrtels mexicans, ja que la localitat de Perris -on van ser arrestats Andrés Jesús Morales (30 anys) i Alyssa Christine Ponce (27 anys)- es troba prop de la frontera entre els Estats Units i Mèxic.

Organització criminal dedicada al tràfic de drogues

Els investigadors tenien en la mira a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues que subministrava fentanil, cocaïna i heroïna.

El passat 17 d’agost, agents policials van aplanar una casa en Perris on van confiscar 21 quilograms de carfentanil, quatre quilograms de cocaïna i un d’heroïna. Encara que Morals i Ponce no es trobaven en el lloc en el moment de l’operació, van ser detinguts el 14 de setembre durant un altre aplanament.

No aprovat per a ús humà

Segons van informar les autoritats, el carfentanil és un anàleg de l’opioide artificial fentanil que no està dissenyat ni aprovat per a ús en humans. És més mortal que el fentanil, ja que és 100 vegades més poderós. A més, és 10.000 vegades més potent que la morfina, segons l’Administració de Control de Drogues dels EUA (DEA). Esta substància pot ser letal en el rang de dos mil·ligrams, va informar la DEA.

Si es barreja amb altres drogues, els 21 quilos de carfentanil confiscats podrien haver estat suficients per a matar a més de 50 milions de persones“, va afirmar la Policia.

Els detinguts han estat acusats de quatre delictes greus per possessió per a la venda de fentanil, cocaïna i heroïna. Tots dos es van declarar innocents dels càrrecs i estan a la presó sense dret a fiança. Així romandran fins a la seua pròxima audiència amb el jutge i la Fiscalia, que tindrà lloc el 9 de novembre.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies