La DGT pinta línies verdes en algunes carreteres per a reduir la velocitat

Les línies verdes són el nou mètode de la DGT per reduir l'excés de velocitat

Les línies verdes són el nou mètode de la DGT per a reduir l’excés de velocitat | Twitter (@Multayuda)

 


Rebre les notícies de València Diari

El director general de Trànsit, (DGT), Pere Navarro, va qualificar, fa uns dies, com a negatives les dades de mortalitat viària que s’han arreplegat durant este Pont de Maig, en què van perdre la vida un total de dèneu persones, set víctimes més que les que van haver l’any passat durant eixe període.

 

És per això que la DGT continua buscant noves formes per a reduir l’índex de sinistralitat en les carreteres. Una de les mesures aplicades afecta les vies convencionals, on van tindre lloc 14 dels 17 accidents mortals d’este Pont, que han vist reduït el límit de velocitat a 90 km/h. Però esta és només la primera acció que s’aplicarà: «Primer era baixar la velocitat i segon serà reforçar la vigilància» ha indicat Navarro. 

 

Millores del disseny de les vies

La DGT està treballant en un Manual de millora del disseny de les vies que inclourà des de la proposta de pintar dos línies contínues en la separació de carrils fins a fer més estret el carril per a que el conductor reduïsca la velocitat. També s’està estudiant col·locar bandes rugoses, o bé, implementar un sistema de carrils 2+1.

 

L’excés de velocitat és una de les principals causes d’accident en la carretera i també ho és el fet de conduir sense precaució. Per tal d’evitar que estos dos factors continuen sent la causa de molts d’ells, s’està estudiant estendre a la resta de carreteres espanyoles un projecte que, des del 2017, s’ha posat en pràctica en dos carreteres de Palència: les línies verdes

 

Es vol aconseguir que el conductor associï aquesta identificació amb trams de carretera de velocitat controlada

Es vol conseguir que el conductor associe esta identificació amb trams de carretera de velocitat controlada | DGT

 

Les línies verdes, un efecte visual per als conductors

Esta nova mesura consistix en pintar línies verdes al costat de les blanques, que delimiten la carretera, pera que el conductor tinga la sensació que està circulant per un carril més estret del que és realment i, finalment, reduïsca la velocitat a la que circula. Este mètode ja s’està aplicant en altres països com Suècia i Holanda, a on s’ha demostrat que es tracta d’una acció afectiva per a que els conductors no li apreten tant a l’accelerador. 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies