ALACANT, 30 (EUROPA PRESS)
La Guàrdia Civil investiga dos persones com a presumptes autores de la comissió per omissió d’un delicte de maltractament a diversos animals amb resultat de mort, en una finca situada a una localitat de la comarca alacantina del Vinalopó Mitjà.
La investigació va començar a mitjan mes de novembre, quan agents del Servici de Protecció a la Naturalesa (Seprona) de Monòver van rebre informació, a través de la col·laboració ciutadana, sobre este punt on hi havia animals en condicions deplorables i alguns ja morts.
En una primera fase, els agents van dur a terme gestions per a localitzar la finca i verificar els fets denunciats. Després de situar-la, es van realitzar vigilàncies discretes i van constatar la presència d’animals en estat d’abandó.
Posteriorment, amb la col·laboració del veterinari de l’Oficina Comarcal Agrària (OCA) de Novelda, es va inspeccionar el lloc. Durant el reconeixement, els agents van trobar els cadàvers de dos cavalls tapats amb plàstics i altres dos en avançat estat de descomposició. A més, en la finca hi havia tres cavalls vius, junt amb diverses cabres i gossos, tots en condicions inadequades.
Els informes veterinaris van determinar que un dels cavalls vius havia de ser sacrificat a causa del seu estat crític, mentre que la resta dels animals van ser reubicats en una altra finca per a salvaguardar la seua vida i garantir el seu benestar.
PENES DE PRESÓ I MULTES
Els responsables dels animals, un home i una dona, espanyols i de 50 i 43 anys respectivament, investigats per la comissió per omissió d’un delicte de maltractament animal amb resultat de mort, han sigut posats a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Novelda.
Per estos presumptes delictes, s’enfronten a penes de presó de tres a 18 mesos, una multa de sis a 12 mesos i una inhabilitació especial d’un a tres anys per a exercir activitats relacionades amb animals i per a la seua tinència.
A més, han sigut denunciats a l’empara de la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals i a la Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinència d’animals potencialment perillosos, per la situació dels animals i mancar de diversa documentació, i per la Llei 8/2003, de 24 d’abril, de sanitat animal, per les condicions sanitàries de la finca.