Gasolineres ‘a la vora del tancament’: no han cobrat la bonificació de 20 cèntims

Compartir:

Acusen el Govern de provocar "asfíxia econòmica, caos administratiu i inseguretat jurídica"

Moltes gasolineres espanyoles estan “a la vora del tancament“. Així ho asseguren les patronals de les estacions de servei, Agrupació Espanyola de Venedors al detall de Carburants i Combustibles (AEVECAR) i la Confederació Espanyola d’Empresaris d’Estacions de Servei (CEEES), que denuncien que més de la meitat d’aquests establiments encara no han cobrat les quantitats compromeses pel Govern per a complir amb la bonificació de 20 cèntims per litre de carburant aprovada.

És diners que han hagut d’avançar i que encara no han rebut, la qual cosa els deixa en una complicada situació.

A més, expliquen que “fins hui, no hi ha resposta per part del Ministeri d’Hisenda sobre quan es podran cobrar les quantitats avançades pels empresaris del sector, la qual cosa està causant greus perjudicis a les empreses, siga com siga la seua grandària, però amb especial incidència en les xicotetes, que estan abocades al tancament si no cobren de manera imminent”.

La mala execució d’una mesura benintencionada ha creat una situació d’asfíxia econòmica, caos administratiu i inseguretat jurídica” entre les estacions de servei, afirmen les patronals en una nota, en la qual denuncien l’elevada “incertesa” sobre el pagament per part de l’Agència Tributària d’aquestes ajudes.

La bonificació va entrar en vigor el passat 1 d’abril, i més d’un mes després moltes estacions de servei segueixen sense haver cobrat els diners promesos.

Les estacions de servei diuen compartir el “fons” de la mateixa “per ser beneficiosa per als consumidors“, però indiquen que “està resultant molt perjudicial per a les gasolineres pel seu mal disseny i pitjor execució“.

En aquest sentit, remarquen que “la falta de desenvolupament del Reial decret llei 6/2022 provoca que en cada comunitat autònoma s’actue de manera diferent, que les factures de cada proveïment de carburant pot ser que no s’ajusten als requeriments d’Hisenda quant a l’aplicació dels impostos i puga haver-hi sancions a posteriori, que s’estiguen exigint albarans de venda en algunes regions per a pagar les bestretes i que, en definitiva, s’haja creat una situació que pot definir-se com d’asfíxia econòmica, caos administratiu i inseguretat jurídica“.

Tant AEVECAR com CEEES critiquen les declaracions d’alguns membres del Govern que acusen els operadors d’estar apujant els preus de manera artificial per a quedar-se amb els 20 cèntims de subvenció. “Aquestes manifestacions creen una situació de malestar i projecten l’ombra de la sospita sobretot un col·lectiu que actua com a col·laborador obligatori de l’Administració” en aplicació d’aquesta mesura, defensen.

Per això exigeixen “respecte per als empresaris d’un sector que s’han vist obligats a demanar crèdits per a poder avançar la bonificació, fer front a despeses informàtiques per a adequar l’emissió de les factures i assumir les despeses de personal extranecessari per a cobrir la demanda creada“.

Per a finalitzar, AEVECAR i CEEES afirmen que “les empreses de les estacions de servei, grans i xicotetes, realitzen diàriament un enorme esforç i sacrifici perquè els consumidors puguen beneficiar-se de la bonificació dels 20 cèntims, fins i tot a costa de posar en risc la supervivència dels seus negocis”.

EL MÉS LLEGIT

Rescaten a un nounat abandonat per la seua mare just després de donar a llum

El bebé, que estava ocult entre uns bidons al costat d'un habitatge en ruïnes, es troba en bon estat gràcies a la ràpida actuació dels agents

Puig reforça el funcionariat amb 23.000 noves places

El cap del Consell ha anunciat que s'aprovaran 3.833 places per a Funció Pública, 9.736 per a Sanitat i 9.153 per a l'Educació

Detinguts quatre menors per la presumpta violació grupal d’una jove a Vila-real

Aquest fet ocorre només uns dies després de l'esdevingut a Burjassot amb una altra presumpta violació grupal també de menors i que ha sembrat la indignació amb la posterior posada el llibertat dels presumptes agressors

Sanitat investiga un segon cas de pigota del mico, aquesta vegada a València

Aquest cas de pigota del mico (monkeypox) no es tractaria d'un cas importat com el que s'investiga a Castelló