Els restaurants de la Marina de València han sorprès amb la seva decisió de seguir oberts, malgrat que l’Ajuntament de València ha anunciat que les concessions no seran renovades. En una comunicació recent, l’Ajuntament va admetre que el cessament d’activitat ha de tractar-se per la via civil, cosa que obre la porta a una batalla legal.
Els quatre locals afectats, representats per l’Associació Marina Premium, han deixat clar que no hi ha base legal per a un cessament immediat. Segons el president de l’associació, Ángel Brández, “no pot ordenar-se cessament d’activitat alguna”, atès que s’ha reconegut que l’Ajuntament ha comès un error en la tramitació de l’expedient. Brández destaca que aquest reconeixement implica que qualsevol acció de tancament ha de passar per un procediment judicial.
El lletrat dels restaurants ha criticat fermament l’actitud de l’Ajuntament, que recolza un tancament unilateral que pot ser considerat il·legal. Ha estat contundent en la seva defensa, afirmant que la situació actual no pot ser manipulada al gust de l’administració municipal, i que tot ha de resoldre’s davant dels tribunals. El termini fixat per al cessament d’activitat, programat pel 31 de maig, queda en l’aire fins que es pronunciïn les autoritats judicials.
Brández també ha assenyalat que la decisió de tancar els restaurants suposarà una pèrdua econòmica significativa, no només per als negocis implicats sinó també per al consistori, que deixaria d’ingressar més de 150.000 euros en lloguers. A més, el president de l’associació va alertar que el tancament estacional dels locals deixarà els espais exposats al vandalisme durant tot l’estiu, obligant l’Ajuntament a implementar vigilància policial continuada.
L’Ajuntament de València, en resposta a les acusacions, ha declarat que el tema mencionat per l’Associació és merament administratiu. Asseguren que exerciran les accions legals necessàries per fer front a aquesta situació i han reiterat que els contractes signats incloïen dates de cessament i devolució de la propietat.