Els xiquets de l’Escolania substituïxen els DJ en la Crida 2025

Els cantants valencians Lorena Calero i Gonzalo Manglano posaran veu a ‘El Fallero’

‘Despertant els nostres cors’ és el nom de l’espectacle que el diumenge 23 de febrer, dia de la Crida, inundarà les emblemàtiques Torres dels Serrans per a donar la benvinguda a les Falles de 2025. Les projeccions digitals i els DJ (discjòqueis) seran substituïts pels xiquets de l’Escolania, cantants professionals, dansa tradicional, acròbates aeris, pirotècnia i un cor.

Segons fonts municipals, han sigut molts els formats de la Crida des de la seua creació en 1931 i, enguany, l’Ajuntament de València i la Junta Central Fallera fan una “gran aposta per oferir al públic local, nacional i internacional un espectacle amb ADN 100 % valencià”. Per a això, s’ha posat l’accent en la redacció d’una rapsòdia fallera i poètica amb una potent direcció teatral, musical i artística, amb un guió replet de guiños històrics, efemèrides, homenatges i xicotets detalls de l’aixovar cultural i festiu de la ciutat.

Dedicat a la capacitat del poble valencià

Parafrasejant el poeta Maximilià Thous, ‘Despertant els nostres cors’ és un espectacle dedicat íntegrament a la capacitat del poble valencià per a reposar-se davant de l’adversitat. Un record a este himne de la festa i a una de les peces musicals més lluminoses del compositor de Sueca, El Fallero.

Per això, la vesprada del 23 de febrer tornarà a sonar l’himne de les Falles, en esta ocasió, amb arranjaments de Kike Soriano, que va compondre el tema We’ll be back to fire durant la pandèmia inspirant-se, precisament, en la partitura del mestre Serrano.

Cantants, un cor i coreografia aèria

Per la seua banda, la cantant de Mislata Lorena Calero farà una parada en les seues representacions del musical Gypsy, baix la direcció d’Antonio Banderas en la Gran Via de Madrid, per a posar ànima i veu en la Crida 2025 des de la terrassa superior de les Torres, als peus de la Senyera.

L’acompanyarà el tenor i compositor valencià Gonzalo Manglano, integrant del quartet Melomans, guardonats com a millor espectacle de teatre musical pel seu homenatge a Nino Bravo amb Lliure. Calero i Manglano posaran veu a El Fallero.

A ells se sumaran trenta veus blanques baix la batuta del director Luis Garrido, xiquets de l’Escolania de la Verge de la Basílica dels Desemparats que participen, per primera vegada, en este gran pregó musical.

També ho farà el grup de folklore valencià Les Folies de Carcaixent, que amb integrants de més d’una desena de pobles afectats per les inundacions del passat octubre seran els encarregats de recrear un viatge en el temps a través de la història de les Falles i de l’art.

D’altra banda, les huit integrants del Sylphes Aerial Ballet sobrevolaran el públic de la plaça, deixant-lo sense alé amb les seues coreografies aèries, un “autèntic desafiament tècnic i artístic coreografiat ad hoc per a la Crida 2025 per esta companyia alacantina que ha passejat i engrandit el nom de la Comunitat Valenciana per diversos festivals internacionals”.

A este espectacle se suma la veu de l’actriu de doblatge valenciana Pilar Martínez, guardonada i vista recentment en treballs tan mediàtics com Respira en Netflix o en la pel·lícula La iaia i el foraster.

Serà l’encarregada de posar veu a les històriques Torres dels Serrans, humanitzant esta construcció medieval amb segles d’història que servix com a teló de fons per a la Crida.

Banda Simfònica Municipal

La Banda Simfònica Municipal amenitzarà els minuts previs a l’inici de l’espectacle, des de les 19.00 hores de la vesprada del diumenge, amb pasdobles fallers. Els músics i professors ocuparan un lloc destacat integrat en l’estructura de la tribuna principal i interpretaran en directe els himnes oficials per a finalitzar protocol·làriament l’acte abans del castell de focs artificials que oferirà la Pirotècnia Peñarroja.

D’esta manera, la música en directe substituïx els DJ d’edicions anteriors, ja que la Crida és un gran esdeveniment multitudinari i intergeneracional que, un any més, es blinda al consum d’alcohol i als comportaments incívics.

En els principals accessos a les Torres, s’ubicaran punts d’entrada amb presència de la Policia Local de València que vetlaran perquè no hi haja begudes alcohòliques en les immediacions d’este enclavament històric i perquè tot el col·lectiu faller visca una experiència amable i agradable per a totes les edats.

La Crida es podrà seguir en directe des del portal de la Junta Central Fallera tvfallas.com i en el seu canal oficial d’Instagram amb contingut actualitzat. També a través de la senyal que oferirà la Radiotelevisió Valenciana a la resta de mitjans de comunicació.

Després de l’espectacle, que comptarà amb efectes especials de Pirotècnia Peñarroja ubicats en plataformes elevades en la plaça dels Furs, començarà la part protocol·lària de la Crida amb els discursos de les Falleres Majors de València, Berta i Lucía, després d’haver rebut les claus de la ciutat de mans de l’alcaldessa, Mª José Catalá.

Finalitzada la interpretació dels himnes i el castell de focs artificials, les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor oferiran en la Basílica els seus rams de flors a la Verge dels Desemparats.

ÚLTIMES NOTÍCIES