Mastodon

Estudiants de tota Espanya creen una plataforma per a ajudar a alumnat valencià amb la PAU després de la dana

ZARAGOZA/VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

Víctor, Alejandra, Emma, Santiago, María, Clara, Mercedes i Jorge són huit estudiants de diferents parts d’Espanya que s’han unit amb un objectiu clar, ajudar als alumnes valencians de 2º de Batxillerat a superar un any en el qual han d’enfrontar-se a la Prova d’Accés a la Universitat mentre seguixen vivint amb les fatals conseqüències de la dana de principis de novembre. Per a això, van crear PAU en pau (pau en valencià).

Estos estudiants que venen de Madrid, Almeria, Sevilla i Terol, van decidir fer una pàgina web on estudiants de 2º de Batxillerat de tota Espanya poden penjar i consultar anotacions, posar o resoldre els dubtes que tinguen a través d’un fòrum i trobar llibres digitals.

Tot per a facilitar als valencians afectats enguany acadèmic tan transcendental en les seues futures vides professionals, intentant reduir l’impacte que pot haver tingut la pèrdua de classes arran de les inundacions.

L’aragonès Jorge Hueto Alcalá és un dels alumnes fundadors de la iniciativa. “Sabem el greu que pot ser el que es veja paralitzada la teua activitat educativa durant un mes, el que les classes presencials hagen de ser substituïdes per classes online, no es pot ni comparar. Llavors, com vam simpatitzar molt amb estos xics, doncs vam tenir la idea de fer un projecte que els poguera ajudar”.

Una ajuda que ha nascut en el si del programa Beques Europa Santander, que els brinda l’oportunitat de realitzar un projecte amb altres alumnes i alumnes espanyols. En este cas, són uns estudiants que estan preparant també l’accés a la universitat, i així i tot van decidir dedicar gran part del seu temps a ajudar a uns altres.

La solidaritat i l’empatia ha prevalgut als seus interessos personals, ja que –com assegura Jorge– “el gran premi és anar creixent a poc a poc” amb una motivació “tremenda” que a ell li “encanta”.

La iniciativa està autogestionada pels huit fundadors. Per a Jorge, la clau està “a distribuir les tasques concorde al que millor se li dona a cadascun, sempre sent constants”, a pesar que mai s’han vist en persona i gestionen tot mitjançant videotrucades. L’aragonès considera que té “una sort tremenda amb estos companys”, perquè són gent “molt currant i supercompromesa” amb un munt de talent, que li han fet les coses molt més fàcils.

Jorge posa especial atenció en les “ganes de tenir impacte, ganes de portar això el més lluny possible”. Esta vocació d’expandir el projecte és la seua “gasolina per a seguir, per a trepitjar l’accelerador i per a portar això fins a on no es puga més”: “Ens agradaria tenir major repercussió perquè és al que aspira tota persona que té una iniciativa així, no? Que puga arribar a la major quantitat de persones possibles i que el major nombre de persones es puga beneficiar d’això. Al cap i a la fi, és el que volem, que el suport arribe als alumnes afectats, és el que més il·lusiona ens fa i el que ens omple dia després de dia”.

UN PROJECTE OBERT A SUMAR MÉS COL·LABORADORS

Volen que al projecte se sumen més alumnes de tota Espanya i també pensen que esta ferramenta pot perdurar en el temps per a fomentar la col·laboració entre tots els estudiants que s’estiguen preparant l’accés a la Universitat.

En esta línia, des del Govern d’Aragó ja s’ha començat a difondre la iniciativa entre els centres educatius de la comunitat autònoma, perquè col·laboren la major quantitat d’alumnes possibles, dins del compromís de l’executiu amb els afectats per la riuada de Valencia.

Com destaca l’alumne, “iniciatives així són importants també para doncs com transmetre una sèrie de valors com la solidaritat, la unitat i doncs mostrar que a voltes no és necessari tenir tots els mitjans al teu costat per a arribar a crear un impacte. Perquè, al cap i a la fi, no deixem de ser huit xavals des de les nostres cases que fem el que podem, que tenim il·lusió i ganes i amb això per a nosaltres és més que de sobres”.

Els qui vulguen sumar-se i participar en el projecte han de consultar Pau en PAU – Enfocats en l’educació (https://pauenpau.wordpress.com/) o el seu perfil d’Instagram @pau_en_pau. Per a enviar anotacions, pot fer-se a través del seu correu electrònic pauenpauayudas@gmail.com.

ÚLTIMES NOTÍCIES