Faller major en 2022 a Borriana


Rebre les notícies de València Diari

Cada vegada les nostres falles conten més en fallers majors, ho estem veient en les últimes setmanes i al que se sumen les falles de Borriana que comptaran el 2022 amb un faller major, Vicente Llácer, com a màxim representant d’una de les seues comissions amb més història, la falla Barri d’Onda.

Junta directiva de la falla

Segons À Punt, Berta Hernández, la presidenta de la comissió, la decisió ha estat presa per part de la junta directiva de la falla, després d’haver estat paralitzada durant els dos últims exercicis a causa de la pandèmia. “Ell sempre ha sigut molt faller i hi volia. Era una idea que portàvem plantejant molts anys i enguany hem pensat, per què no?”, ens conta Berta Hernández.

Felicitat màxima

El futur faller major no ha pogut amar la seua felicitat i il.lusió. “Sempre he tingut eixa il·lusió i portava anys punxant el president per tirar-nos avant”, ha explicat Vicente Llàcer. Per això la seua comissió va decidir sorprendre’l anunciant la decisió ferma i amb el vistiplau de tots els fallers i falleres.

Un dels primers fallers majors de la història de les falles

Fins fa poc eren les dones les que ostentaven a este càrrec de falleres majors per tant és una responsabilitat molt gran la que té Vicente Llácer com a faller major, com a un dels pioners en este càrrec i el mateix Vicent Llàser ho sap. Sap que la decisió podria despertar certa polèmica, però deixa clar que no li fa por “el que puga pensar la gent” i que li té igual mentre tinga el suport de la falla. A més, la comissió fallera ha fet públic el nomenament amb un missatge en què mostren l’esperança que este siga un exemple a seguir per unes festes “més inclusives i en què tots puguem gaudir de les mateixes oportunitats”.

Tres homes triats com a fallers majors

En els últims mesos altres dos comissions han anunciat que també seran representades per fallers majors. Eric Lozano, a Catarroja, va superar per primera vegada les barreres de gènere lligades a la festa i ostentarà el càrrec en les festes de 2023. D’altra banda, Víctor Belinchón serà el primer faller major de la història de les Falles, ja que representarà la seua comissió del Port de Sagunt durant les Falles de 2022.

Encara que estes comissions hagen donat estos passos pioners, ni les federacions de falles ni les juntes locals s’han pronunciat oficialment sobre estos canvis i les falles implicades confien a poder participar amb normalitat del calendari fester.

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies