Qui guanyarà el Primer Premi d’Especial de les Falles 2022?

Compartir:

Aquesta nit sabrem el nom de la falla que s'alçarà com a millor monument de la ciutat de València

Totes les falles ja estan plantades i, després del pas del jurat, només queda esperar fins a poqueta nit per a saber qui guanyarà el Primer Premi d’Especial de les Falles 2022. Els monuments d’aquesta secció amb més pressupost són el de Convent Jerusalem – Matemàtic Marzal, Monestir de Poblet – Aparicio Albiñana, L’Antiga de Campanar i el de la Falla Plaça del Pilar. No obstant això, sent favorites, tot podria passar i cal estar pendents de si tornarà a imposar-se el factor sorpresa com va ocórrer ahir quan la Falla Gayano Lluch, quarta en despesa de monument, va guanyar el Primer Premi Infantil d’Especial.

Per la seua part, Convent Jerusalem ha fet l’aposta més forta amb un pressupost de 315.000 euros. Sota el lema “20-30”, de l’artista Pere Baenas, la comissió anhela repetir com a millor monument de València com ja va ocórrer el setembre de 2021 amb la seua Falla “Desenmascarats” amb la qual va aconseguir coronar-se. Més si cap, després d’haver de conformar-se ahir amb un amarg segon lloc amb una falla infantil que estava en totes les travesses.

Convent Jerusalem, “20-30” de l’artista Pere Baenas

Si parlem de decepcions, no podem deixar sense esmentar el polèmic quart lloc que va aconseguir en les anteriors Falles L’Antiga de Campanar. Polèmic perquè una pluja torrencial i vents huracanats van arruïnar la Plantà de 2021 i es va arribar fins i tot a valorar suspendre el concurs a causa dels grans danys en totes les falles de València. En el cas de L’Antiga, les destrosses en ninots i pintures van ser importants, i fins i tot, va arribar a perillar la integritat de tot el monument que no deixava de balancejar-se amb força mentre al voltant volaven una parada de menjar, tanques de protecció i tota classe de mobiliari, just en un dels moments més delicats de la nit de la Plantà.

Falla de L’Antiga de Campanar 2022 aquest matí


Sis mesos després, encara que les condicions meteorològiques no són favorables, les coses són ben diferents. Premiada amb el Ninot Indultat 2022, “Fantastika”, amb un cost de 290.000 euros, de l’artista faller Carlos Carsí, és una de les favorites per a alçar-se amb el primer premi com ja va ocórrer en 2019 o 2017.

Una altra aspirant al tron de la Secció Especial és la Falla de la Plaça del Pilar. Amb 275.000 euros de pressupost, no vol tornar a quedar-se amb la mel als llavis com va ocórrer en l’últim exercici en el qual va haver de conformar-se amb un segon lloc. Amb l’artista Paco Torres i el seu monument “Escac” és una de les candidates a aconseguir l’anhelat guardó.

Remat de la falla Plaça del Pilar

No obstant això, són un total de deu falles les que participen en el concurs de la Secció d’Especial. Més enllà dels pressupostos, està l’art, el talent, l’enginy i dels artistes fallers que hauran de convéncer i seduir als membres del jurat.

Ja ha arribat un dels moments més esperats i més importats de les festes: Qui guanyarà el Primer Premi d’Especial de les Falles 2022? Què guanye la millor!

Consulta tota la informació de les Falles 2022:

EL MÉS LLEGIT

Apareix mort un tauró en una platja de Torrevieja

A primera hora del matí ha aparegut un tauró de mitja tona a la platja de La Mata de Torrevieja

Acord entre l’Ajuntament i el Valencia CF: el club accepta les condicions urbanístiques per al Nou Mestalla

L'alcalde ha destacat que 'totes les instàncies implicades estem treballant seriosament des de la voluntat que este assumpte concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem'

Dormir en hotels de la Comunitat va ser un 14% més car el 2022, amb una mitjana de 88 euros nit

La Comunitat Valenciana va registrar 27,2 milions de pernoctacions l'any passat i va ser la tercera destinació elegida pels viatgers residents a Espanya

La màscara deixarà de ser obligatòria al transport públic ‘de forma imminent’

Isabel Rodríguez, la portaveu del Govern, ha confirmat que la màscara no serà obligatòria al transport públic de 'forma immediata'
CatalanSpanish