José Manuel Prieto: Reformarem tots els centres educatius públics


Rebre les notícies de València Diari

València Diari (VD)- Com és Gandia?

José Manuel Prieto (JMP)– Si em pregunta físicament, li he de dir que accessible, confortable, amb un disseny amable pensat per a les persones. I això prové del seu caràcter. És una ciutat forta, ambiciosa, sempre en millora permanent i amb un incansable propòsit de capitalitat i lideratge.

VD- Com és la seua principal motivació per a ser alcalde?

JMP- Gestionar la ciutat on visc, la ciutat que estime, on està la meua família i on m’he criat. I estar a prop dels problemes dels meus veïns, que són els meus. La millor motivació és el desig de seguir fent ciutat, entre tots, i ambicionant un projecte col·lectiu que cada ciutadà senta que és seu.

VD- Què li agradaria que els seus veïns veieren en vosté com a alcalde?

JMP- Proximitat. I capacitat de solucionar, o d’orientar en la solució, els problemes que han compartit amb mi. I molt de treball consensuat, amb capacitat de posar-lo a l’alçada de les expectatives i dels reptes.

VD- Quina filosofia transmet al seu equip de govern per a afrontar dia a dia el servei als ciutadans?

JMP- Treballar sense hores i amb passió per la ciutat. I fer-ho amb honestedat. Explicar les coses sobretot si no tenen una solució al nostre abast, i tractar d’apropar la gestió de les grans coses als xicotets desafiaments de cada dia. Això, i la humilitat en el tracte personal.

Ajuntament Gandia

VD- Quins projectes o millores ha emprés l’ajuntament en esta legislatura?

JMP- Al costat de l’excel·lència en la qualitat urbana, en el manteniment, ens preparem per a executar més de 90 milions d’euros, amb un eix: ser capital del benestar i de la salut. Salut en Sanxo Llop, amb un clúster sociosanitari d’empreses del sector que s’implantaran; en l’Espai Sanitari de Roís de Corella; i amb el Districte digital, que servirà perquè ací innoven des de la salut empreses de tot el món. Reformarem tots els centres educatius públics, i ja hem començat a construir un Palau de Justícia. A això hem de sumar les candidatures als Fons Europeus de recuperació després de la pandèmia.

VD- Està immers l’ajuntament en algun projecte actual en marxa o de cara al futur, que vol destacar?

JMP- Els he destacat tots abans. L’objectiu és alçar-nos i recuperar-nos els primers, i més forts, amb un projecte de ciutat construït entre tots.

<

>
VD- Què té Gandia per a fer un lloc per a viure?

JMP- Bona ubicació i bon clima, un territori envejable, un urbanisme pensat per poder arribar a peu a totes parts, la millor platja del Mediterrani i una qualitat de vida que treballem cada dia i ambicionem pensant també en el futur, amb oportunitats perquè cadascú puga desenvolupar el seu projecte de vida.

VD- Compta Gandia amb associacions?

JMP- Gandia té un teixit associatiu molt viu, inquiet i sempre disposat a ajudar en la millora de la seua ciutat.

VD- Quines i quan són les festes més destacades del municipi?

JMP- Destacaria la Fira i Festes, en honor al Patró, sant Francesc de Borja, i que sempre comença amb el nostre personatge més singular, el Tio de la Porra, que trau als xiquets i no tan xiquets de les escoles i llocs de treball. I també la Setmana Santa i les Falles.

<

>

<

>

<

>

VD- Quin creu que és el punt fort de Gandia?

JMP- La seua capacitat de resistència i de recuperació. La seua capacitat de generar oportunitats fins i tot en el moment més difícil, i d’emprendre, sempre.

VD- I la seua principal carència?

JMP- La de totes les ciutats dela seua grandària. No és carència, sinó repte on hem de millorar encara: saber retenir tot el talent, que ha de marxar fora en algunes ocasions.

VD- Com és el caràcter dels veïns de la seua ciutat?

JMP- Tenaç, ambiciós i un punt orgullós. Gandia s’ha construït amb l’empenta i el tarannà dels seus ciutadans.

José Manuel Prieto més a prop

VD- Com li agradaria que fora en un futur Gandia?

JMP- Una ciutat encara més ambiciosa, preparada per als reptes, igualment tenaç, sempre somiadora i disposada a renàixer davant qualsevol adversitat.

VD- És vosté dels que veu el got mig ple o mig buit?

JMP- Sempre mig ple. La vida és tan curta que necessita sempre esperança.

VD- Quina definició faria de vosté mateix?

JMP- Tenaç, per no dir ‘cabota’, perseverant i acostumat a treballar moltes hores. No m’agrada definir-me, però a grans trets, puc ser previsible en les definicions.

VD- Al marge del treball, que se li dóna bé?

JMP- El que més m’agrada és escriure. Però el meu temps lliure, que és escàs, el dedique a la jardineria, la cuina o la música.

VD- El seu principal hobby?

JMP- La lectura, i l’escriptura.

VD- On se’n va per a desconnectar?

JMP- A la mar valenciana i alacantina, a algun lloc de muntanya on poder fer senderisme.

VD- Què és el que més valora d’una persona?

JMP- L’honestedat.

VD- Es penedeix d’alguna cosa en la vida?

JMP- De no haver viscut algun dia pensant que sempre cal viure.

VD- Admira a algú?

JMP- No sóc molt mitòman. Admire les dones de ma casa, que la governaren en absència dels homes, que havien mort.

VD- Explique’m un record de la seua infància

JMP- Els estius a Marxuquera, a la casa de la família, amb tots reunits. Les vesprades llargues, les tempestes, els caminals per on rodàvem amb la bicicleta, els genolls plens de fang, els bancals i marges, les basses. En eixe imaginari està la vida.

https://www.gandia.es/aytg/web_php/index.php?lang=10

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies