La Universitat Popular de València incrementa en 1.360 els seus llocs per al curs 2025/26, aconseguint un total de 7.704 places. Compromís denuncia falta de professorat i desconnexió amb les necessitats ciutadanes.
La Universitat Popular de València ha anunciat un important increment de la seua oferta educativa per al curs 2025/26, passant de 6.344 a 7.704 places, un augment de 1.360 places que busca atendre una major demanda de la ciutadania. Segons la regidora d’Educació, Rocío Gil, esta decisió reafirma el compromís de l’Ajuntament a oferir un servei essencial i dinamitzador per a la comunitat.
A més, la Universitat comptarà amb 568 grups d’activitat, 87 més que l’any anterior, i es preveu la incorporació de deu nous professionals de la formació. Gil ha indicat que la reordenació de recursos busca respondre adequadament a l’alta demanda observada en les activitats formatives.
Cal destacar que el procés d’inscripció per a estes places s’ha avançat, amb dates excepcionals d’inscripció en línia del 6 al 18 de maig, allargant així el període d’afiliació per a més ciutadans. Aquest any, a més, el sorteig de places es realitzarà abans de la formalització de matrícules, que tindrà lloc entre el 2 i el 15 de juny.
Malgrat este augment de places, el grup polític Compromís ha expressat la seua preocupació, criticant la falta de planificació que ha portat a que 25 activitats restin sense impartir degut a la manca de professorat. Eva Coscollà, portaveu de Compromís, ha afirmat que la proposta del PP inclou més de 90 activitats que no es podran realitzar per la falta de docents, generant expectatives que no es poden complir. Coscollà també ha subratllat que l’oferta formativa no sempre respon a les necessitats reals de la comunitat, críticament al·ludint a una falta de transparència en la seua gestió.
Amb la gestió del PP actual, Coscollà ha informat que han quedat vacants 10 places de formació pel curs passat, una situació que ha provocat l’cancel·lació de diverses activitats i ha intensificat les queixes per la falta d’atenció a les necessitats formatives de la ciutadania. “La Universitat Popular necessita una planificació rigorosa i estructurada,” ha conclòs.