Els alumnes del CEIP Rosa Serrano de Paiporta han tornat a les seues aules aquest dimarts, generant un ambient d’alegria i celebració sis mesos després de la devastadora dana que va obligar al tancament del centre. Malgrat l’apagada elèctrica que va afectar ahir la Península Ibèrica, els xiquets i xiquetes han pogut experimentar un moment de retrobament inoblidable amb la seua escola.
Estava previst que la UME estigués present en aquesta jornada tan especial, però les circumstàncies d’emergència van fer que finalment no pogueren assistir. Així i tot, l’Ajuntament de Paiporta va organitzar una càlida recepció per a l’alumnat, que va ser acompanyat pels seus pares, que els van fer un passadís de benvinguda. Els docents també van participar activament amb activitats d’oci, creant un ambient festiu malgrat les circumstàncies.
Mireia Alfonso, vocal de l’AMPA del CEIP Rosa Serrano, va expressar a Europa Press la seva satisfacció per la tornada dels xiquets, indicant que havien entrat a l’escola “emocionats i molt contents”. Alfonso va assenyalar que, si bé aquest és un pas important, encara és necessària la realització d’obres per recuperar la normalitat al cent per cent, incloent els treballs al pati d’Infantil i la instal·lació d’aigüeres definitives que permeten que el menjador escolar torna a comptar amb cuina pròpia.
Un total de 264 xiquets i xiquetes han tornat al centre, i l’Ajuntament ha celebrat aquest moment com un gran èxit per a la comunitat escolar. A més, s’ha destacat la col·laboració de la Policia Local, la Guàrdia Civil, el personal de l’Ajuntament, ESPAI, professors i les famílies, que han donat la benvinguda als alumnes en un matí marcat per l’emoció.
La UME i les Forces Armades, malgrat no poder estar presents, han enviat un missatge de suport i ànim a l’alumnat, reconeixent la seua “constància i capacitat d’adaptació” durant els darrers mesos difícils. El col·legi, que va comunicar la reobertura amb una circular, ha organitzat una ‘matinera’ de 7.30 a 9 hores, amb un servei de menjador de catering i activitats extraescolars, demostrant un esforç col·lectiu per tornar a la normalitat en les millors condicions possibles.
En conclusió, aquest retrobament simbolitza no només la tornada a l’escola, sinó també la força i la resiliència de la comunitat educativa davant l’adversitat.