La Gota Freda rebenta rècords de precipitació al nord d'Alacant i causa el caos

En mitja vesprada del diumenge, un brutal aiguat va afectar Xàbia, Dénia, Gandia, Pedreguer, Ontinyent i altres poblacions, amb una torrencial tempesta

Inundació d'una plaça a la platja de Dénia | Avamet

 

Els últims espertenecs de la borrasca mediterrània de gota freda, situada entre la costa valenciana i les Balears, van deixar pluges torrencials a la Marina Alta i a la Safor, que han aconseguit els 250 litres en cosa de 5 hores.

  

  

Tal força de la naturalesa, com si fóra un temporal de pluges de tardor, ha obligat la intervenció dels bombers per a rescatar a molts ciutadans i l'activació de la situació 1 d'emergència per inundacions de la Generalitat Valenciana. 

Greus efectes d'unes pluges històriques en la zona

El diluvi ha superat aquest diumenge a la vesprada totes les expectatives, inundant carrers i avingudes de Xàbia, Dénia, Alzira, Vall de Laguar i altres poblacions de muntanya entre Alacant i València. Un càmping amb 200 persones va ser desallotjat i quasi un centenar de persones han sigut traslladades a l'alberg que ha instal·lat la Creu Roja.

  

  

Els bombers d'Alacant van haver de realitzar un centenar d'accions per rescats de persones i animals en cotxes bloquejats o zones en perill d'inundació, al costat d'incendis de cablejat elèctric, acovardisques i despreniments. Un dels més destacats era un cotxe que estava submergit dos metres per davall de l'aigua.Els bombers de València van realitzar 43 serveis a Alzira i Gandia, durant aquest històric temporal, com el rescat de sis persones atrapades en vehicles i el trasllat a una ambulància d'una dona que necessitava assistència mèdica.

  

  

Les imatges que comparteixen els veïns d'aquestes comarques són al·lucinants i terribles. No podran oblidar mai la vesprada del diumenge de Pasqua de 2019 perquè hi havia moltes famílies confiades celebrant la festivitat en bars i restaurants, i amb les pluges torrencials han quedat atrapades enfronte uns carrers que s'han transformat en llacs i rius.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Quinze carreteres tallades pel temporal" "BALANÇ I IMATGES: El temporal deixa 278 l/m2 a Xàbia i un centenar de rescats"