Irrupció hivernal

Compartir:

Fred

Fa més o menys una setmana notàrem com havíem travessat la línia que ens porta de la tardor a l’hivern. Les temperatures cada vegada marcaven valors més pròxims a l’estació més freda de l’any, tot i no fer massa fred (almenys en punts de la costa).

Comencem la setmana pendents dels canvis que anem anunciant els últims dies. Del fred i sobretot del fred que no tardarà a imposar-se per tot arreu.

Esta nit ja hem notat com refrescava l’ambient, però ja vos avise que no ha sigut res per al que ha de vindre. Però no serà el fred qui ens lleva la son. Qui ens portarà de cap serà el vent i els núvols que l’acompanyaran perquè estaran pel nord deixant el cel més cobert i pluges dèbils amb una cota de neu que baixarà dels 1.200 metres als 1.000 a partir de la vesprada.

La setmana comença amb avís groc d’Aemet per pluges localment intenses i tronades al nord, i no tardarà a afegir-se la neu als avisos.

avís groc d'Aemet per pluges |Jordi Payà

Però la clau de tot la tindrà el vent perquè en desplaçar-se la borrasca de nord a sud el vent acabarà girant a gregal aportant humitat als núvols quan arriben al centre i al sud. Si es compleix esta previsió la pluja podria ser moderada en punts del centre i sud de València i del nord d’Alacant.

Pluja moderada | Jordi Payà

Les temperatures baixaran | Jordi Payà

Serà demà dimarts quan notem de veritat el descens de les temperatures. Els termòmetres marcaran valors de rigorós hivern. Un fred que encara s’accentuarà més en bufar el mestral amb ratxes entre els 50 i els 80 Km/h al nord de la Comunitat.

Situació poc favorable per donar pluges d’entitat, però al nord els núvols seran més compactes, les temperatures més baixes i la probabilitat de precipitació major. La cota de neu podrà baixar fins als 800-900 metres.

De fet demà els avisos també donen probabilitat de neu al nord

Els núvols seran més compactes | Jordi Payà

Els núvols seran més abundants durant el matí. De vesprada el mestral s’encarregarà de fer-los córrer, però de tant en tant podrà quedar el cel més cobert i registrar-se ruixats dèbils i esporàdics que també serien en forma de neu al voltant dels 900 metres.

Situació poc favorable per donar pluges d'entitat | Jordi Payà

Serà demà dimarts quan notem de veritat el descens de les temperatures | Jordi Payà

Dimecres les temperatures pujaran tímidament al sud i no patiran canvis al nord on el cel continuarà gris i les pluges encara que dèbils seran en forma de neu al voltant dels 900 metres.

Dijous afluixarà el vent i les temperatures pujaran un parell de graus. L’ambient es mantindrà fred, però en lluir més el sol i anar perdent força el mestral serà un fred més suportable.

Divendres el vent encalmarà i les temperatures tornaran a pujar un altre colp a l’espera de canvis de cara al cap de setmana que encara haurem de confirmar els pròxims dies.

Dimecres, dijous i divendres les temperatures pujaran tímidament | Jordi Payà

EL MÉS LLEGIT

Un avi tira al seu net nounat al fem

L'home va ser descobert quan va portar a la seua filla a un hospital amb una hemorràgia greu

200 punts de donació addicionals per a aconseguir més de 26.000 unitats de sang

La iniciativa recorda als pacients que necessiten transfusions de sang per a viure o millorar la seua salut

Arriben a Espanya 5.300 dosis de vacuna contra la pigota del mico

Sanitat comptabilitza 800 casos a Espanya, encara que queden dades per comptabilitzar-li les comunitats

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors