Irrupció hivernal

Compartir:

Fred

Fa més o menys una setmana notàrem com havíem travessat la línia que ens porta de la tardor a l’hivern. Les temperatures cada vegada marcaven valors més pròxims a l’estació més freda de l’any, tot i no fer massa fred (almenys en punts de la costa).

Comencem la setmana pendents dels canvis que anem anunciant els últims dies. Del fred i sobretot del fred que no tardarà a imposar-se per tot arreu.

Esta nit ja hem notat com refrescava l’ambient, però ja vos avise que no ha sigut res per al que ha de vindre. Però no serà el fred qui ens lleva la son. Qui ens portarà de cap serà el vent i els núvols que l’acompanyaran perquè estaran pel nord deixant el cel més cobert i pluges dèbils amb una cota de neu que baixarà dels 1.200 metres als 1.000 a partir de la vesprada.

La setmana comença amb avís groc d’Aemet per pluges localment intenses i tronades al nord, i no tardarà a afegir-se la neu als avisos.

avís groc d'Aemet per pluges |Jordi Payà

Però la clau de tot la tindrà el vent perquè en desplaçar-se la borrasca de nord a sud el vent acabarà girant a gregal aportant humitat als núvols quan arriben al centre i al sud. Si es compleix esta previsió la pluja podria ser moderada en punts del centre i sud de València i del nord d’Alacant.

Pluja moderada | Jordi Payà

Les temperatures baixaran | Jordi Payà

Serà demà dimarts quan notem de veritat el descens de les temperatures. Els termòmetres marcaran valors de rigorós hivern. Un fred que encara s’accentuarà més en bufar el mestral amb ratxes entre els 50 i els 80 Km/h al nord de la Comunitat.

Situació poc favorable per donar pluges d’entitat, però al nord els núvols seran més compactes, les temperatures més baixes i la probabilitat de precipitació major. La cota de neu podrà baixar fins als 800-900 metres.

De fet demà els avisos també donen probabilitat de neu al nord

Els núvols seran més compactes | Jordi Payà

Els núvols seran més abundants durant el matí. De vesprada el mestral s’encarregarà de fer-los córrer, però de tant en tant podrà quedar el cel més cobert i registrar-se ruixats dèbils i esporàdics que també serien en forma de neu al voltant dels 900 metres.

Situació poc favorable per donar pluges d'entitat | Jordi Payà

Serà demà dimarts quan notem de veritat el descens de les temperatures | Jordi Payà

Dimecres les temperatures pujaran tímidament al sud i no patiran canvis al nord on el cel continuarà gris i les pluges encara que dèbils seran en forma de neu al voltant dels 900 metres.

Dijous afluixarà el vent i les temperatures pujaran un parell de graus. L’ambient es mantindrà fred, però en lluir més el sol i anar perdent força el mestral serà un fred més suportable.

Divendres el vent encalmarà i les temperatures tornaran a pujar un altre colp a l’espera de canvis de cara al cap de setmana que encara haurem de confirmar els pròxims dies.

Dimecres, dijous i divendres les temperatures pujaran tímidament | Jordi Payà

EL MÉS LLEGIT

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx

Troben el cadàver d’un home a Llíria amb signes de violència

El cos sense vida d'un home de 56 anys ha aparegut amb evidents signes de violència en la localitat de Llíria