Serà el mes de març més plujós?

Compartir:

 

Meteo

Malgrat que s’esperen més pluges, gran part de la Península podria acabar el mes amb valors deficitaris | Meteored

 

Aquest mes passarà a la història de la climatologia com un dels febrers amb menor índex pluviomètric a Espanya des que existeixen registres meteorològics, la qual cosa ha causat una important sequera en tot el territori nacional excepte a Canàries, tal com afirma José Antonio Maldonado, director de meteorologia de Meteored (tiempo.com).

Tot apunta al fet que el mes de març no serà tan sec com gener o febrer, però no s’espera que les precipitacions que es produïsquen puguen resoldre la sequera d’enguany que ha causat danys irreparables.

Al cap i a l’últim, podria presentar pluges normals en el vessant mediterrani peninsular i en els arxipèlags, de tal manera que s’allargarien les condicions seques en gran part de la meitat oest peninsular, tan necessitada.

La primera meitat del mes amb temps fresc

 

Durant la primera setmana de març, les temperatures seran les habituals en el nord de Galícia, Comunitat Valenciana i a la Regió de Múrcia. Sobrepassaran els valors normals en la resta del territori peninsular i els arxipèlags, especialment en el sud de Castella-la Manxa i a la vall del Guadalquivir. A Galícia, el vessant cantàbric, els Pirineus, Extremadura i l’oest d’Andalusia les pluges seran escasses.

“El pertinaç bloqueig anticiclònic que anem patint comença a tindre bretxes i febleses. A principis de la primavera climatològica el doll polar sembla que s’aproximarà cap a nosaltres, permetent l’arribada de DANA’s i tàlvegs que podrien deixar precipitacions en la Península i Balears”.

En la segona farà més fresc de l’habitual en el terç nord peninsular, gran part de les províncies mediterrànies i a Balears, mentre que en la resta de zones l’ambient serà temperat. A mitjan març les pluges seran normals en la meitat nord i en moltes comarques mediterrànies, mentre que en la meitat occidental d’Andalusia, de Castella-la Manxa, la província de Màlaga i Canàries a penes plourà.

 

Calor i més pluges en la segona quinzena

 

La tercera setmana de març començarà calorosa a Castella i Lleó i en gran part de la meitat sud de la Península. La resta de zones peninsulars i arxipèlags mostraran temperatures lleugerament superiors al normal. Les pluges seran les habituals en tota Espanya, excepte en el vessant atlàntic on seran deficitàries.

A la fi de mes, ja del dia 21 d’ara en avant, les temperatures podrien ser clarament superiors a les normals en quasi tota la Península i els arxipèlags. A Galícia, Castella i Lleó i oest de Castella-la Manxa, les precipitacions estaran per davall de l’habitual, mentre que en la resta de regions seran les habituals de la tercera desena de març.

EL MÉS LLEGIT

Dos detinguts per les agressions sexuals a quatre dones durant Magdalena

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a València Diari la detenció de dos homes mentre segueixen obertes les investigacions per les quatre víctimes ateses al General, entre elles una menor de 13 anys

Els Centres Ocupacionals, residències, habitatges tutelats i centres de dia ‘en números rojos per la gestió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives’

La coordinadora d'estes entitats COPAVA denuncia que 'les irregularitats en els pagaments ja són insostenibles per continuar mantenint l'atenció que ofereixen a persones amb discapacitat'

Demanen 9 anys de presó per a un auxiliar d’infermeria per abusar d’una anciana en una residència

Hui comença el judici contra un auxiliar d'infermeria d'una residència de gent gran de la província de València per abús sexual a una resident amb Alzheimer

Educació activarà un ‘Xec per a material escolar’ per a ajudar a les famílies més vulnerables

Se beneficiará el alumnado que cuente con el 100 % de la beca de comedor