L’ona de calor comença demà dijous

oratge

Perquè puguem parlar d’una ona de calor han de complir-se certs factors: que les temperatures queden per damunt dels valors normals per l’època almenys al 10% d’observatoris d’una zona i durant un període de més de tres dies.

 

Fins ara aquest estiu hem tingut dies de molta calor provocats per l’entrada de vents de ponent, però la seua durada no ha anat més enllà de les 48 hores.

 

En esta ocasió sembla que va de bo. Hui farà més calor que ahir, però els termòmetres encara marcaran valors ajustats a l’estiu. Serà demà dijous quan comencen a superar -se els umbral que ens farà parlar d’ona de calor.

 

El sol està de nou filtrat des de primera hora per la calitja, i esta vesprada no descarte que en punts de l’interior puga arribar a regitrar-se algun plugim dèbil. Les temperatures s’enfilaran entre els 35 i els 39 graus en punts de l’interior, sobretot del centre i del sud de la Comunitat.

oratge 2

Una ullada al mapa d’avisos d’Aemet per demà dijous ens deixa les coses ben clares. La ona de calor afectarà la major part de la Península (inclós el centre i l’interior de la Comunitat Valenciana on les temperatures s’enfilaran per damunt dels 35 graus i apropant-se als 39)

oratge

oratge

La massa d’aire càlida continuarà acompanyada de pols en suspensió que deixarà l’ambient tèrbol i calitjós. A la costa l’efecte termo suavitzador de la mar aconseguirà que les màximes no passen dels 31-34 graus.

oratge

oratge

Dijous només serà el primer dia d’avís meteorològic, i tot indica que l’ona de calor, la calor extrema, ens acompanyarà almenys fins dimarts de la pròxima setmana que seria quan les temperatures a poc a poc començaran a baixar.

oratge