Continua la calma i farà més calor

oratge

El trànsit entre juliol i agost va ser mogut meteorològicament parlant amb ruixats i tempestes acompanyades de pedra, però des d’ahir i durant un bon grapat de dies no hem d’estar massa pendents de l’oratge. Qui estiga de vacances pot disfrutar des del primer fins a l’últim minut del dia d’oratge estable, assolellat i cada dia un poc més calorós.

 

Aquesta nit han pujat lleugerament les temperatures, i també farà més calor al centre del dia. Dos o tres graus més que ahir amb màximes que a la costa tocaran o superan els 30 graus i per l’interior s’enfilaran fins als 35 graus ( i localment es podran superar).

 

oratge

Demà dijous continuem davant una situació de bloqueig anticiclònic. El Famós anticicló de les Açores es consolida front a les costes de Portugal forçant les pertorbacions, que en es tampoc són massa actives esta època de l’any, a circular cap al nord d’Europa.

oratge

A uns 1.500 metres d’altura torna a consolidar-se una massa d’aire càlida amb 20 graus que afectarà tot el centre, el sud i l’est de la Península fent pujar de forma progressiva les temperatures els pròxims dies

oratge

Així queda la previsió per a demà dijous, amb poc a destacar perquè l’oratge es mantindrà estable i calorós, sense canvis.

oratge

oratge

Divendres tornarà a ser un dia de ple estiu, amb sol i calor per tot arreu. Fins i tot  cal esperar que la calor intensifique un poc més al centre i per l’interior.

Caldrà confirmar-ho els pròxims dies però tot indica que dissabte es deixarà sentir el ponent fent pujar les temperatures entre els 35 i els 40 graus a bona part de la costa i del centre de la Comunitat.

Diumenge el vent canviarà de direcció. Girarà a llevant i gregal afavorint un notable descens de les temperatures, aportant núvols i deixant pluges al litoral i prelitoral de la mitad sud de la Comunitat.

oratge