Restes de la gota freda este dissabte després de les últimes tempestes

Compartir:

Orihuela desbordament gota freda

Les pluges aniran a menys este cap de setmana | GVA 112

 

El territori valencià seguirà afectat per les pluges este dissabte i, fins i tot, es podrien produir precipitacions localment persistents en el sud de València i el nord d’Alacant. Tot i això, el nivell d’alerta s’ha rebaixat a groc (risc), excepte en el sud d’Alacant, a on ja s’ha desactivat. Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), hi haurà intervals nuvolosos i probabilitat d’arruixons i tempestes ocasionals, sobretot en la mitat nord.

 

Durant la nit, s’han produït pluges i tempestes de certa intensitat però poca duració. Segons Aemet, «es continuaran formant tempestes disperses que tindran moviment ràpid, pel que no tindran la mateixa adversitat i organització que aquelles que, com els de dies passats, van afectar al territori valencià».

 

ACTUALITZAT 17.15 hores. Estes són les 34 carreteres que continuen tancades en el territori valencià com a conseqüència del temporal de gota freda.

 

 

ACTUALITZAT 15.00 hores. Més de deu ovelles han mort en l’Horta d’Orihuela a causa de les inundacions provocades per l’episodi de gota freda. Només algunes han conseguit salvar la seua vida.

 

 

ACTUALITZAT 14.45 hores. Orihuela, ciutat del Baix Segura (Alacant), ha sigut una de les més afectades per este episodi de gota freda. A estes hores, el riu Segura encara presenta un cabal com mai s’havia vist.

 

 

ACTUALITZAT 14.18 hores. Fins a 600 valencians s’allotgen en albergs de la Creu Roja, que continua donant suport a les faenes de rescat i evacuació i proporcionant roba i manutenció per als qui, de moment, no poden tornar a casa per les inundacions provocades per la DANA. Els més afectats es troben en el Baix Segura (Alacant).

 

ACTUALITZAT 14.12 hores. La Conselleria d’Habitatge ha posat a disposició de la Coordinació d’Emergències de la Generalitat i dels ajuntaments un total de 39 habitatges públics situats en Orihuela per a acollir temporalment a aquelles famílies que ho necessiten perquè el temporal ha deixat inhabitables les seues cases. La Conselleria haurà de confirmar que els habitatges que disposa no estan afectats per les inundacacions. 

 

ACTUALITZAT 14.05 hores. El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha visitat hui Orihuela. Primer, ho ha fet des de l’aire, per vore com ha afectat el temporal, i després, ha acudit a l’Ajuntament de la ciutat, a on s’ha instal·lat el lloc de comandament avançat de les operacions de rescat de la comarca del Baix Segura, la més afectada per la DANA. 

 

 

 

ACTUALITZAT 14.05 hores. Orihuela és una de les ciutats més afectades pel temporal de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), a on s’han trobat les dos víctimes mortals provocades per este episodi. L’Ajuntament insistix als veïns que extremen les precaucions davant la situació que encara viu la localitat, que deixa imàtgens com estes.

 

 

 

 

ACTUALITZAT 12.44 horesEl cos d’un home, de 41 anys, ha sigut trobat en la pedania de La Matanza, en Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant). Es tracta de la segona víctima mortal valenciana pel temporal de gota freda que ha arrasat el territori valencià i la sisena en tota Espanya.

 

 

ACTUALITZAT 12.00 hores. La situació en Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant), una de les més afectades per l’episodi de gota freda, encara continua sent molt complicada: inundacions, cotxes arrossegats, rescats…

 

 

 

 

ACTUALITZAT 11.15 hores. L’Ajuntament de Dolores, en la comarca del Baix Segura (Alacant), ha fet una crida als veïns a través de les xarxes socials per a què tallen el subministrament elèctric en les seues cases i evitar accidents. La quantitat d’aigua que ha caigut en la localitat i que s’ha vist augmentada pel desbordament del riu Segura, podria produir algun incident elèctric.

 

 

 

ACTUALITZAT 10.55 hores. Més que les pluges, en la matinada d’este dissabte, els protagonistes han sigut les tempestes elèctriques i els llamps en bona part del territori valencià.

 

 

 

ACTUALITZAT 10.45 hores. El municipi d’Almoradí, en la comarca alacantina del Baix Segura, s’ha quedat aïllat després de què es bloquejaren tots els seus accessos per un trencament en la mota del riu Segura. La Unitat Militar d’Emergències (UME) s’ha desplaçat al municipi i s’han demanat reforços de maquinària pesant a la Generalitat, ja que el riu ha arribat a evacuar 50 metres cúbics d’aigua per segon.

 

 

ACTUALITZAT 10.35 hores. Emergències de la Generalitat Valenciana ha rebut fins a 7.119 cridades relacionades amb incidents provocats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA). D’eixe total, 5.230 han sigut gestionades.

 

 

ACTUALITZAT 10.25 hores. Les pluges encara no han acabat i este matí s’han arribat a registrat fins a 45,5 mm en Finestrat, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant). Pel que, tot i que no s’esperen arruixons tan forts com els dels últims dies, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) alerta que la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) encara no ha acabat pel que cal tindre precaució.

 

 

 

ACTUALITZAT 10.15 hores. Les pluges torrencials encara han afectat esta matinada i este matí de dissabte a molts municipis d’Alcant i València.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL MÉS LLEGIT

Dos detinguts per les agressions sexuals a quatre dones durant Magdalena

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a València Diari la detenció de dos homes mentre segueixen obertes les investigacions per les quatre víctimes ateses al General, entre elles una menor de 13 anys

Els Centres Ocupacionals, residències, habitatges tutelats i centres de dia ‘en números rojos per la gestió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives’

La coordinadora d'estes entitats COPAVA denuncia que 'les irregularitats en els pagaments ja són insostenibles per continuar mantenint l'atenció que ofereixen a persones amb discapacitat'

Demanen 9 anys de presó per a un auxiliar d’infermeria per abusar d’una anciana en una residència

Hui comença el judici contra un auxiliar d'infermeria d'una residència de gent gran de la província de València per abús sexual a una resident amb Alzheimer

Educació activarà un ‘Xec per a material escolar’ per a ajudar a les famílies més vulnerables

Se beneficiará el alumnado que cuente con el 100 % de la beca de comedor