Tornen les temperatures altes per al cap de setmana

Compartir:

Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

 | Alfons Puertas

 

Hem pogut comprovar com no sempre que tenim una DANA o ‘gota freda’ hem d’associar-ho amb riuades i inundacions. Pense que va sent hora que ho associem amb ‘prudència’ perquè és convenient saber el que pot arribar a passar per evitar danys majors.

De vegades les gotes fredes també poden arribar a ser positives, entre altres coses perquè poden deixar pluges mesurades a les acaballes de l’estiu, i ajuden al fet que l’atmosfera retorne a poc a poc a condicions menys perilloses en baixar les temperatures de l’aigua de la mar i també en portar les temperatures, tant les mínimes com les màximes, a valors més propis de la tardor.

És el que hem tingut estos dies tot i que en algunes zones s’han quedat esperant la pluja. A falta del que puga ploure hui al mapa podeu veure el que ha plogut en la DANA que ens ha afectat des de dilluns.

 

pluges-dll-dc

L’embossament d’aire fred de les capes altes de l’atmosfera no ha desaparegut però queda lluny de la Comunitat Valenciana i per tant no tindrà massa incidència i hui ni demà. Des del sud-oest de la Península s’ha desplaçat hui a Galicia on els ruixats i les tronades podran ser importants però a la Comunitat Valenciana encara que el cel estarà carregat de núvols la major part del dia només cal esperar ruixats dèbils i esporàdics (de matí més probables a la costa i de vesprada-nit a l’interior d’Alacant i de València).

 

MAPA-5500-Dv-1

 

Oratge hui divendres 24 de setembre

 

Temperatures hui divendres 24 de setembre

El cap de setmana començarà amb el cel carregat i ruixats dèbils que poden afectar zones del sud, del centre i de l’interior però ràpidament, cap a migdia, notarem com comença a bufar el ponent fluix i a escampar la nuvolositat afavorint a més un ascens tèrmic.

Oratge demà dissabte 25 de setembre

Temperatures demà dissabte 25 de setembre

 

El cap de setmana acabarà amb domini del sol tot i la presència de núvols mitjans i alts que creuaran el cel de la Comunitat sense cap conseqüència i la setmana l’oratge vindrà marcat per l’estabilitat i per un ascens de temperatures que ens recordarà que l’estiu no fa molt que s’ha acabat.

Oratge a partir del dissabte 26 de setembre

14+9474744754841+58+

 

EL MÉS LLEGIT

Què és centaurus? La nova subvariant del coronavirus que fa saltar les alarmes

Se sospita que la subvariant d'Òmicron puga estar darrere del recent augment de casos de Covid-19

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia