Missatge d’unitat en les manifestacions per un finançament just


Rebre les notícies de València Diari

Partits polítics, agents socials i econòmics, i societat civil han marxat units este dissabte amb un objectiu comú: reclamar la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic.

“Un poble unit per un finançament just”

Milers de valencians i valencianes han eixit al carrer a pesar de les pluges, per a exigir que la Comunitat Valenciana deixe de ser la comunitat pitjor finançada i de tindre una renda per càpita dotze punts per davall de la mitjana espanyola. El lema de la manifestació Un poble unit per un finançament just“.

Units per un mateix missatge

La plataforma Per un Finançament Just, que aplega partits polítics (PSPV, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem), i agents socials i econòmics (UGT-PV. CCOO PV i CEV) i més de 215 entitats adherides al seu manifest han coincidit a enviar el mateix missatge en què demanen la millora en els recursos que rep la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat l’accent en el fet que la “persistència farà possible un canvi en el model de finançament“. Pel que fa al paper del govern estatal, el cap del Consell ha remarcat que l’executiu encapçalat per Sánchez és conscient de la situació de desigualtat, però que cal un gran acord entre grups polítics i comunitats autònomes.

Esta no és una reivindicació contra el govern d’Espanya“, ha emfasitzat Puig, que ha interpel·lat el PP perquè “actue com un partit de govern” i garantisca un finançament just per a tindre un estat del benestar potent.

<

>

Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha assegurat que esta manifestació exigeix que comence la reversió d’un sistema “injust per a la Comunitat Valenciana i, per tant, per a Espanya“. El líder dels populars valencians ha criticat que si la reforma començara demà, “ja faria tard” i que falta per veure “quant de temps de pròrroga tindrem”.

<

>

Mónica Oltra

En representació de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat la jornada com un “dia important” en què es reivindica “allò que és just per als nostres diners, que necessitem per a ser una societat amb drets i garanties“. La vicepresidenta del Consell ha subratllat que espera que la Moncloa complisca amb el pacte d’investidura que va firmar amb la coalició valencianista i presente un esborrany del nou sistema de finançament autonòmic.

<

>

Ruth Merino

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha afirmat que en els últims anys “no hem avançat pràcticament res“, però que s’ha acceptat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia pitjor finançada. La portaveu liberal ha fet una crida a seure a negociar i ha assenyalat que “ara li toca moure a Pedro Sánchez“, que a parer seu hauria de cridar tant Casado com la resta de líders polítics i parlar amb representants de totes les autonomies.

Rosa Pérez Garijo

Rosa Pérez Garijo, en representació d’Unides Podem-Esquerra Unida, ha fet valdre la unitat aconseguida en esta convocatòria. “No estem demanant ser més, però tampoc menys que cap altra comunitat autònoma“, ha afirmat la consellera, que demana un repartiment equitatiu que es traduïsca en més polítiques socials.

<

>

Ismael Sáez

El secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, ha vinculat la reforma del sistema de finançament amb una millora del sistema productiu valencià. El representat sindical ha posat l’accent en el fet que fa quatre anys “este era un assumpte desconegut, que serà objecte de debat i d’una proposta del govern“.

Ana García

Ana García, secretària general de CCOO PV, ha reivindicat que “ja és hora” de tindre un model de finançament just per al País Valencià que garantisca els recursos necessaris per a mantenir l’estat del benestar.

Salvador Navarro

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha considerat un “avanç positiu” que s’haja reconegut la posició de la Comunitat Valenciana com a autonomia pitjor finançada quatre anys després de les primeres manifestacions massives al carrer per a defendre “els nostres interessos i drets fonamentals”. El representant de la patronal ha titlat d’important la presència del PPCV com a principal partit de l’oposició i ha criticat que “fa dos anys la ministra d’Hisenda va dir que resoldria este problema en un any”.

Cap d’altercat

De moment les tres manifestacions segueixen la seua marxa sense cap altercat i unint més que mai la veu dels valencians, independentment d’ideologies i posicionaments.

 

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies