Mor per Coronavirus Colin Powell, primer secretari d’estat negre dels EUA


Rebre les notícies de València Diari

 

Colin Powell, el primer secretari d’Estat negre dels Estats Units i el lideratge del qual en diverses administracions republicanes va ajudar a donar forma a la política exterior estatunidenca en els últims anys del segle XX i els primers anys del XXI, va morir per complicacions del covid-19, va dir la seua família en un comunicat a través de Facebook.

El general, de 84 anys, havia rebut les dos dosis de la vacuna, segons ha informat la família.

 

El comunicat

 

“El general Colin L. Powell, exsecretari d’Estat dels Estats Units i president de l’Estat Major Conjunt, va morir este matí a causa de complicacions de Covid 19″, va escriure la família Powell en Facebook.

“Volem agrair al personal mèdic del Walter Reed National Medical Center pel seu tractament acurat. Hem perdut a un espòs, pare, avi i un gran estatunidenc extraordinari i amorós”, van afegir.

 

 

Membre del partit Republicà

 

Powell va ser membre del Partit Republicà, en els seus últims anys es va oposar a Donal Trump i, de fet, va fer costat a Joe Biden en les eleccions presidencials de 2020.

Powell, que va ser cap de l’Estat Major Conjunt de les Forces Armades estatunidenques durant la presidència de George Bush pare (1989-1993), es va convertir en el primer negre encarregat de la diplomàcia dels EUA en 2001 de la mà de George W. Bush.

 

La seua postura política

 

Colin Powell, es va definir sempre com a votant republicà. Fins que va arribar Barack Obama. Llavors, Powell va optar per Obama per damunt del candidat republicà John McCain.

“Crec que és una figura transformadora”, va dir Powell quan va anunciar la seua decisió de votar pel senador d’Illinois.

Powell va repetir opció en 2012 sobre el llavors candidat Mitt Romney.

En les últimes eleccions el general va votar per Joe Biden i va demanar el suport per al candidat demòcrata. Les seues raons van ser moltes, ja que Powell considerava que Trump “mentia” contínuament i vivia d’esquena a la Constitució dels Estats Units.
 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies