El Parlament Europeu prohibix l’entrada a Carles Puigdemont

El Parlament Europeu denega l'entrada de Puigdemont a l'edifici de la CE

El Parlament Europeu denega l’entrada de Puigdemont a l’edifici de la CE | Cedida

 


Rebre les notícies de València Diari

El Parlament Europeu, amb seu a Brussel·les i Estrasburg, ha prohibit l’entrada a l’expresident de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, arran de la reactivació de l’euroordre emesa pel magistrat Pablo Llarena. Segons informa l’Eurocambra, la tramitació «d’una nova euroordre contra Carles Puigdemont» ha provocat que «el Parlament Europeu haja procedit a reactivar la prohibició d’accés als edificis del Parlament que es va prendre en el seu moment dins el marc de la cooperació entre estats membres i institucions europees». 

 

Llarena alça la suspensió de Puigdemont com a diputat 

Paral·lelament, el jutge del Suprem Pablo Llarena ha notificat este dimarts, 15 d’octubre, al Parlament de Catalunya que alça la suspensió de Carles Puigdemont com a diputat després de què en la sentència del tribunal haja caigut el delicte de rebel·lió. En estos moments, la mesura només afecta a Carles Puigdemont.

 

Segons fonts parlamentàries, ara es farà un informe com a pas formal per tal que Puigdemont torne a cobrar com a diputat del Parlament català. Una altra cosa és com votarà en el ple. És el diputat qui ha de fer una petició sobre com designar el vot en cas d’absència. Un tràmit que s’haurà de tractar en la Mesa.

 

També pots llegir…

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies