Berklee València atorgarà el títol de doctor honoris causa en música al compositor escocés Patrick Doyle el pròxim dilluns 7 de juliol, durant la cerimònia de graduació de la classe del 2025, que tindrà lloc a l’Auditori del Palau de Les Arts Reina Sofia.
Doyle, que ha deixat una empremta profunda en la música cinematogràfica, ha compost per a més de 60 llargmetratges i ha col·laborat amb directors reconeguts a nivell mundial. El campus de Berklee València destaca el seu compromís amb el recolzament de les noves generacions de talents artístics.
El reconeixement es deu a la seva obra excepcional i la seva influència en la indústria del cinema. La directora executiva de Berklee València, Simone Pilon, afirma: “La dedicació de Doyle a l’art de la composició cinematogràfica i la seva passió per contar històries mitjançant la música han inspirat a molts músics i cineastes, incloent alumnes de Berklee”.
Doyle expressa el seu agraïment: “Berklee és una institució excepcional dedicada a fomentar la creativitat. Ser reconegut en un dia tan significatiu per als graduats és un autèntic honor per a mi”.
En els darrers anys, Berklee València ha atorgat el doctor honoris causa a altres artistes com Lila Downs, Gilberto Gil, i Alberto Iglesias. Patrick Doyle, nascut el 1953 a Escòcia, és un dels compositors cinematogràfics més reconeguts mundialment.
La seva carrera, que s’estén més de cinc dècades, inclou bandes sonores per iconografies com ‘Harry Potter i el calze de foc’, ‘Thor’, i ‘L’origen del planeta dels simis’. La seva música ha combinat sempre una orquestració atemporal amb melodies memorables.
Doyle es va graduar en el Real Conservatori d’Escòcia el 1975 i ha obtingut diversos premis reconeguts, entre ells dos premis Oscar i dos Globus d’Or. També ha rebut el premi Henry Mancini d’ASCAP pels seus assoliments en la música cinematogràfica i televisiva.
El seu compromís va més enllà de les bandes sonores; ha participat activament en l’apoderament de les noves generacions de talents musicals, col·laborant en iniciatives com Glasgow Piano City i defensant l’educació musical.