Pedro Sánchez inicia una consulta pública sobre l’OPA de BBVA a Banc Sabadell.
El president Pedro Sánchez obre una consulta pública prèvia a la decisió sobre l’oferta pública d’adquisició de BBVA a Banc Sabadell, amb l’objectiu de recaptar l’opinió d’organitzacions i ciutadans.
Barcelona, 5 (EUROPA PRESS) – El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la posada en marxa d’una consulta pública per tal de reunir opinions sobre l’oferta pública d’adquisició (OPA) que BBVA ha fet sobre Banc Sabadell. Aquesta consulta obrirà demà dimarts, 6 de març, i té la intenció de recollir aportacions no només d’organitzacions i associacions, sinó també dels ciutadans.
Aquesta informació la va compartir durant la 40a Reunió Cercle d’Economia, que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya entre el 5 i el 7 de març, en una conversa amb el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola. Sánchez va destacar la rellevància d’incloure aquestes veus per garantir una anàlisi completa de l’operació.
A més, va estar acompanyat per figures com el president de la Generalitat, Salvador Illa, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres càrrecs polítics. La recollida d’opinions serà fonamental, ja que el Ministeri d’Economia té un període de 15 dies per elevar la decisió al Consell de Ministres, que ha de tenir en compte l’interès general per aprovar l’operació.
El president del Govern va fer referència a l’informe recent emés per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), on es mencionen excessos de concentració en diversos sectors relacionats amb la banca. Va justificar aquesta consulta com a una manera de prendre una decisió “amb totes les garanties”, subratllant el compromís del govern d’ajudar en l’evolució del sector.
Tot i que la CNMC va donar llum verda l’OPA per unanimitat, va advertir sobre alguns riscos de competència, especialment en el sector de la banca minorista, així com en els serveis adreçats a particulars, petites i mitjanes empreses (pimes), i autònoms. No obstant això, l’ens va considerar que els compromisos proposats per BBVA eren adequats per fer front als riscos identificats.
Els compromisos inclouen la garantia de presència d’oficines del Sabadell i accés adequat a caixers en zones amb baixa població i amb rendes baixes. La CNMC supervisarà el compliment d’aquests compromisos durant un termini de tres anys, prorrogables en alguns casos. En cas que el Consell de Ministres aprovi l’OPA, la següent fase implicaria l’aprovació pel part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), així com l’inici del període d’acceptació, moment en què la decisió final cauria en mans dels accionistes del Banc Sabadell.