Alboraia donarà orxata gratis durant tres dies

Compartir:

Esta setmana els Ajuntaments d’Alboraia i València, a través de la Regidoria de Turisme, han organitzat diferents activitats i degustacions gratuïtes per celebrar el Dia de l’Orxata. Organitzen tres dies dedicats a l’orxata i a totes les persones que intervenen durant el seu procés d’elaboració, des d’agricultors i agricultores fins a les orxateries que donen vida al municipi turístic a través del seu producte estrella, l’orxata.

<

>

Adaptació a les circumstàncies

Després de l’anterior cancel·lació a causa del coronavirus, esta edició ha sabut adaptar-se a les condicions sanitàries. En lloc de repartir orxata, es donen tiquets canviables en les orxateries de la localitat.

Com a novetat, s’ha volgut fer una exposició en homenatge al gremi de l’orxata. Esta inclou des dels agricultors que conreen la xufla fins a les orxateries. Els visitants podran conéixer el procés d’elaboració i la història de l’orxata a través de la mostra.

<

>

Got d’orxata gegant

Sens dubte destaca un monument el vertader protagonista de l’exposició realitzat per l’artista faller José Luís Platero. Es tracta d’una estructura de tres metres d’altura que representa a un got d’orxata i un fartó gegant al costat del qual és possible fotografiar-se.

<

>

Dies i hores de l’orxata

El primer dia es va celebrar el dijous passat 8 de juliol, en el passeig d’Aragó, el següent és hui dissabte 17 de juliol en la plaça de la Senyoria a la platja Port Saplaya i el tercer en La Patacona, el dissabte 25 de setembre en la plaça General Basset. Durant estos tres dies es realitzarà l’exposició itinerant que durarà de 10.00 a 14.00 hores.

Orxata de la terreta la millor del món

Per tercer any consecutiu, la Plaça de l’Ajuntament de València reunirà este dissabte dia 10 a les orxateries i empreses valencianes del sector. Estes mostraran les seues novetats, oferiran degustacions i vendran els seus productes originals i innovadors.

A més d’orxata, els assistents també podran degustar altres productores com a begudes vegetals a base de xufla, gelats, cremes, cerveses i licors.

<

>

Les orxateries que col·laboren

Les orxateries col·laboradores són la Horchatería Daniel, Horchatería Panach, Horchatería Rin, Horchatería L’Obrador de Bou, Horchatería Sariers, Horchatería Toni, Món Orxata, Horchatería Subíes, Horchatería Joan, Horchatería Sol i Mar, Horchatería La Xufera, Horchatería Nou Bonaire, Sequer Lo Blanch, Horchatería Vida, La Huertana i la Horchatería Dolz.

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Què és centaurus? La nova subvariant del coronavirus que fa saltar les alarmes

Se sospita que la subvariant d'Òmicron puga estar darrere del recent augment de casos de Covid-19

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia