Glasgow s’ompli de milers de joves per a exigir justícia climàtica i racial

Compartir:

Este divendres els carrers de Glasgow van ser presos per milers de joves de diversos moviments ecologistes en una marxa organitzada per l’organització ambientalista Fridays for Future per a exigir “justícia climàtica i racial” als líders mundials reunits a la COP26.

Milers de joves activistes climàtics han manifestat la seua indignació davant la passivitat de la classe política

Al crit de “Què és el que volem? Justícia climàtica!“, o “El canvi climàtic és una guerra dels rics contra els pobres“‘, milers de joves activistes climàtics han manifestat la seua indignació davant la passivitat de la classe política, a la qual acusen de “perdre el temps i enganyar la gent en reunions com la COP26“, ha explicat Margarita, activista austríaca de Fridays for Future.

<

>

Justícia climàtica significa la fi del colonialisme, del patriarcat, del racisme i de l’extractivisme“, ha dit Andrea Ixchiu, natural de Guatemala i membre de la xarxa Futurs Indígenes. Ixchiu ha explicat que els indígenes estan fent front en primer lloc les conseqüències de la crisi climàtica i de la instal·lació de “megaprojectes extractivistes i colonialistes que estan destruint la terra dels pobles originaris de Llatinoamèrica“.

Un recorregut ple de joves activistes

La llarga columna de joves activistes climàtics, que ha iniciat el seu recorregut a Kelvingrove Park s’ha dirigit a la cèntrica plaça de George Square, on ha finalitzat amb la de l’activista Greta Thunberg.

<

>

Greta: “No és un secret que la COP26 és un fracàs”

No és un secret que la COP26 és un fracàs. Hauria de ser obvi que no podem resoldre una crisi amb els mateixos mètodes“, així de contundent ha començat el seu manifest Greta Thunberg. En finalitzar la manifestació, s’ha dirigit als líders polítics per criticar que “no estan fent res” per a tallar l’emergència climàtica, sinó tot el contrari, “s’estan beneficiant del sistema productiu actual“.

“Les persones més afectades segueixen sense ser escoltades”

Les persones més afectades a les àrees més afectades segueixen sense ser escoltades. I les veus de les generacions futures s’estan ofegant en paraules buides i promeses verdes”, ha manifestat Thunberg, qui ha insistit a dir que el planeta necessita baixar el nivell d’emissions de gasos de manera “dràstica i immediata“.

No necessitem més promeses distants i no vinculants. No necessitem més promeses buides. No necessitem més compromisos que estiguen plens de buits legals i estadístiques incompletes i que ignoren les emissions històriques i la justícia climàtica“, ha sentenciat.

 

<

>

 

 

 

EL MÉS LLEGIT

Espanya continuarà mantenint la màscara obligatòria en el transport públic

Darias també ha recordat que, amb l'arribada de l'hivern i la baixada de les temperatures, és important continuar cuidant-se, ja que és època d'increment important de virus respiratoris, grip o bronquiolitis.

77.000 firmes demanen una Comunitat ‘lliure de xiquets caçadors’

La normativa autonòmica permet acompanyar caceres des de qualsevol edat i portar armes des dels 14 anys

Militars sortegen a una prostituta amb motiu de la Puríssima

Alguns efectius van compartir mitjançant un xat privat imatges de la dona i els serveis que oferia, acompanyats de missatges masclistes i vexatoris

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'