Lambda mobilitza l’activisme al voltant de les persones trans pel Dia de l’Orgull LGTB+

Bandera TRANS

 

La manifestació del dia 28 de juny, convocada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, serà enguany la cloenda als actes reivindicatius de l’Orgull LGTB+ a València.

El lema de la manifestació serà “Els drets trans són drets humans“: “És el moment de fer pressió social per a aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans”, com afirma Nhabi, coordinadora del grup d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda.

Entre altres novetats de l’acte central de l’Orgull d’enguany a València trobem que la pancarta de capçalera serà portada exclusivament per persones trans, sense participació de vehicles, i amb el final del recorregut al carrer Xàtiva, sense festa a la plaça de l’Ajuntament en acabar la manifestació.

A més, totes les entitats convidades a desfilar darrere de la pancarta amb el lema “Els drets trans són drets humans” hauran signat un document amb les reivindicacions del Manifest de l’Orgull 2021 reclamant el govern central la necessitat d’aprovar una llei trans estatal.

En este sentit, la imatge del cartell de l’Orgull LGTB+ 2021 representa la lleona del Congrés amb els colors de la bandera trans, en clara al·lusió a la necessitat d’aprovar una llei trans estatal amb urgència.

«Les persones trans no podem continuar esperant. Necessitem que els nostres drets siguen reconeguts amb urgència perquè estem fartes de ser ciutadania de segona classe», insisteix la coordinadora del GATT.

La imatge està disponible a la web de Lambda per si les persones participants en la manifestació volen fer-se samarretes o algun altre tipus de material per a participar en la convocatòria que eixirà de L’Albereda (Pont de l’Exposició), a les 20 hores.

El dia anterior, 27 de juny, a les 18 hores, es farà una performance a la plaça de l’Ajuntament a càrrec del grup trans de Lambda, que pretén fer reflexionar la societat valenciana sobre la transfòbia i com esta condiciona molt negativament la vida de les persones trans, portant-les en casos extrems fins a la mort per tal de deixar de patir.

A partir del dissabte 19 de juny, els carrers de València s’assenyalaran amb QR a terra en diferents llocs de la ciutat de València per a visibilitzar aquests espais relacionats amb les reivindicacions LGTB+, de forma especial aquelles que afecten directament les persones trans. Esta acció es realitzarà en col·laboració amb Les Naus Centre d’Innovació.

Des de Lambda volen reivindicar, enguany més encara, l’origen històric del Dia de l’Orgull LGTB+ que beu dels disturbis del pub Stonewall als Estats Units d’Amèrica, quan dones trans encapçalaren l’enfrontament contra la policia i contra l’abús legislatiu que suposava atacar qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca, i animen la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu suport a la igualtat de les persones LGTB+ amb responsabilitat.

Més activitats de l’Orgull LGTB+ 2021 a València

 

A més, al llarg de tot el mes, Lambda està organitzant diferents activitats al voltant de l’Orgull 2021, i del paper de l’activisme LGTB+ al llarg de la història i al moment actual:

● Dijous 17 i dissabte 26, de 20 a 22 hores
Assaig obert del cor Lambda: “Cantem amb Orgull”, a les pèrgoles del Palau de la música, al Jardí del Túria

● Divendres 18, 19:00 hores, al riu
Nova activitat del Túria Queer: Classe d’Autodefensa amb el títol “Si li molesta la teua ploma, clava-li-la!”. Per a participar, cal escriure a voluntariat@lambdvalencia.org

● Divendres 25, 18:00 hores, al canal de youtube de Lambda
La “doble” discriminació: Persones majors LGTB+ i edadisme, amb la participació de la Dra. Sacramento Pinazo, de la Universitat de València.

● Divendres 25, 19:30 hores, Centre del Carme Cultura Contemporània
Programa especial de l’Orgull LGTB+ de la CCCC Ràdio, en directe des del museu

● Dimarts 29, 18:00 h, via telemàtica
L’activitat física i l’esport en persones trans: un enfocament cap a les infàncies trans, amb la participació d’Elena López Cañada, doctora en activitat física i esport. Formulari per a participar ? https://bit.ly/3cuYXUS

● 8, 15, 22, 29 de juliol, a les 11:00 hores
Laboratori Dissident. Escola d’estiu d’aprenentatge, formació i activisme per la dissidència sexual i de gènere. Per a participar, escriu a voluntariat@lambdavalencia.org.