El maldecap del rei Felip VI amb son pare

El rey Felipe VI no ve con buenos ojos el permiso de Urdangarín

Imatge d’arxiu del rei Felip VI | La Coctelera

 

Felip VI ha de fixar el sou que rebrà son pare, Joan Carles, l’any 2020. L’emèrit ara mateix rep 194.232 euros anuals. De moment a Zarzuela ningú diu res sobre este tema, ja que encara es desconeix quina decisió prendrà Felip VI respecte del salari del son pare.

 

El que si està clar és que la Casa Reial continuarà disposant dels 7.887.150,00 euros que es van establir l’any passat. Estos diners servixen per a pagar les despeses del personal, els viatges oficials o els actes públics, entre d’altres. Dins d’este pressupost també entra el salari dels membres de la Família Reial. L’assignació del sou depén del rei Felip, qui de moment rep 242.769 euros anuals, mentres que la seua dona guanya 133.530 euros a l’any.

 

Possible escàndol econòmic

Joan Carles de moment cobra 194.232 euros anuals, tot i que esta xifra podria canviar de cara l’any vinent, ja que l’emèrit s’ha retirat de la vida pública. Segons el mitjà ‘El Español’ un gran escàndol econòmic podria afectar al rei Joan Carles i, per tant, al seu fill Felip, ja que és el doble hereu del seu pare. «La filtració de la fortuna de Joan Carles actuaria com una bomba amb efectes incalculables sobre la imatge de Felip VI i l’estabilitat de la monarquia mateixa, en ser doble hereu del seu pare: de la corona i dels diners quan es morga», expliquen des del mitjà.

 

També pots llegir…