27.6 C
València
Divendres, 4 juliol, 2025

Tornen les abraçades a les residències de la Comunitat Valenciana un any i mig després

 

- Advertisement -Telegram València Diari

La Comunitat Valenciana continua caminant cap a la nova normalitat. Ara és el torn de les persones grans que es troben en residències. Després de 18 mesos de distància social, estes persones podran abraçar els seus familiars i persones que acudisquen a veure’ls.

Però perquè es puga donar este contacte físic, s’hi han de complir certs requisits:

S’elimina la distància de seguretat durant les visites, però segueix sent obligatori l’ús de la mascareta i les mesures higièniques generals. A més, la residència ha de trobar-se en un municipi en el qual el nivell d’alerta siga 1.

D’altra banda, tant la persona resident com els visitants han de tenir la pauta de vacunació completa. I la trobada s’ha de realitzar en un espai obert, amb la ventilació garantida, o en un espai tancat no compartit.

Així s’ha publicat este divendres al Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) amb la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat, que actualitza les mesures vigents en els centres residencials i d’atenció diürna per a gent gran.

La vicepresidenta i Portaveu de Consell, Mónica Oltra, ha informat d’esta nova normativa, que permet que torne a haver “contacte i abraçades”. “Este és un canvi normatiu molt esperat, tant per usuaris i residents com per les famílies”, assegura.

A més, cal destacar, que en el cas de les parelles o cònjuges s’elimina l’ús de la màscara entre persona resident i visitant. Això és també un pas molt important pel que fa a la recuperació de relació entre les parelles.

Des del Consell s’ha plantejat als centres que es faciliten horaris perquè les persones que es troben en residències puguen tornar a tenir contacte amb els seus familiars. I més després de molts mesos d’aïllament, amb les conseqüències que això comporta, des del punt de vista emocional, psicològic i sobre l’estat d’ànim.

Normalització de la vida quotidiana
Esta nova resolució actualitza les mesures vigents en els centres residencials i d’atenció diürna per a gent gran adaptant-les al procés de vacunació que s’està realitzant. L’objectiu és el de tendir a una normalització de la vida quotidiana de les persones residents, al temps que es flexibilitzen, o, si s’escau, es mantenen, criteris i mesures de prevenció i seguretat després de l’evolució i resultats de l’última onada.

S’introdueix una nova categorització en la qual es considerarà un centre residencial amb alta cobertura quan més del 80% de les persones residents i treballadores han rebut una pauta de vacunació completa.

 

Estos han de tenir un 5% de les places per garantir l’aïllament. Per sota d’això, és un centre amb baixa cobertura de vacunació i ha de tenir el 10%. Així, els centres tindran capacitat suficient per a aïllar a les persones residents, evitant brots que afecten més població.

Situació vacunal

 

Les persones residents o usuàries no vacunades s’integraran individualment en grups bombolla de persones residents vacunades. No podrà haver-hi, generalment en la mateixa unitat convivencial altres persones residents no vacunades.

Les persones treballadores hauran d’utilitzar en tot moment l’equip de protecció individual quan es troben dins del perímetre del centre, i en el cas d’aquelles que no estiguen vacunades seran assignades a grups bombolla de persones residents o usuàries amb pauta de vacunació completa, evitant entrar en contacte amb qui no estigui vacunat.

Últimes notícies

Primera proposta del calendari per a Falles 2026 amb Crida el 22 de febrer i revetles al març

La Mesa del Diàleg Faller proposa que la Crida per a les Falles 2026 se celebre el 22 de febrer i les revetles els caps de setmana del 7 i 14 de març, anticipant la planificació per a facilitar permisos i organització.

Damnificats per la DANA a València exigixen millores en infraestructures i formació davant futures emergències

L'agrupació 'Tots a una veu', formada per afectats per la DANA a València, sol·licita al president de la Generalitat, Carlos Mazón, millores en infraestructures, protocols de formació i major coordinació entre administracions per a previndre futures catàstrofes.

La Comissió Gestora de la PAU reconeix el malestar per pregunta sobre la dana en examen de Geografia

La Comissió Gestora de la PAU lamenta el malestar generat per una pregunta sobre la dana en l'examen de Geografia de la convocatòria de juliol, que va incloure una imatge sensible del barranc de Chiva després de la riuada.

Germán Valera es convertix en el primer fitxatge de l’Elx per al seu retorn a Primera Divisió

L'extrem murcià Germán Valera és el primer fitxatge oficial de l'Elx per a la pròxima temporada després del seu traspàs des del València. El jugador firma per dos anys i torna al club després d'una cessió exitosa que va contribuir a l'ascens a Primera Divisió.

El Ministre d’Indústria destaca a PowerCo com a referent en la transformació cap a la mobilitat elèctrica a Espanya

El ministre d'Indústria destaca la gigafactoria PowerCo a Sagunt com a símbol de la transformació cap a la mobilitat sostenible i electrificada a Espanya, amb una inversió de fins a 3.500 milions euros.

Jordi Hereu defén la integritat del PSOE malgrat la deshonestedat de tres integrants

El ministre Jordi Hereu afirma que el comportament deshonest de tres membres no deteriora un projecte socialista que ha contribuït al progrés d'Espanya durant set anys.

Moren dos persones per colps de calor a Castelló i Alacant durant onada de calor històrica

Un home de 52 anys i una dona de 53 moren per colps de calor a Castelló i Alacant respectivament, en ple episodi de calor extrema segons Sanitat.

Tanquen temporalment les platges de Cullera i Calp per contaminació bacteriana en l’aigua

Les platges de Dosser a Cullera i Arenal-Bol a Calp han sigut tancades temporalment per la detecció de bacteris en l'aigua. Es realitzen anàlisi i remostrejos per a garantir la seguretat.