València escoltarà propostes per a una ciutat climàticament neutra en 2030

Compartir:

L’Ajuntament, a través del centre d’innovació Las Naves, obri una convocatòria fins al 29 d’abril per seleccionar les idees del veïnat

Una xarxa d’horts comunitaris, un banc de llavors, una campanya contra la pobresa energètica, rutes per conéixer els ocells característics del barri o una cuina solar. L’Ajuntament, a través del centre d’innovació Las Naves, busca qualsevol idea que puga ser desenvolupada de manera col·lectiva per aconseguir que València siga una ciutat climàticament neutra abans de 2030. Per a això s’ha obert una convocatòria per tal que el veïnat presente propostes abans del 29 d’abril. Se’n seleccionaran cinc.

Té cabuda qualsevol proposta que puga ser dissenyada, construïda o desenvolupada en una primera versió o prototip, en els terminis previstos, i que contribuïsca a la Missió Climàtica València, això és, que la ciutat siga capaç d’absorbir el 100 % de les emissions de CO₂ abans de 2030. Poden ser noves idees o adaptacions de projectes ja dissenyats.

El pròxim 6 de maig es realitzarà una segona convocatòria perquè les persones interessades puguen sumar-se a les cinc aportacions triades. Els equips conformats al voltant d’estes propostes treballaran en el Taller de Producció Col·laborativa de Ciuta·lab de Las Naves.

En este taller es desenvoluparan els prototips durant els caps de setmana del 4 i 5 i de l’11 i 12 de juny. Entre el 6 i el 10 de juny les persones participants podran disposar de l’espai de Ciuta·lab durant l’horari d’obertura del centre per continuar treballant.

Es tracta de la primera convocatòria dels laboratoris ciutadans Ciuta·lab de Las Naves orientada a la Missió Climàtica de València. El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha recordat que “és una missió tan ambiciosa que necessitarà la implicació de totes i tots”. En eixe sentit, l’edil ha assenyalat que “la quarta hèlix de la societat civil juga un paper important, per la qual cosa busquem implicar-nos al costat de la ciutadania en l’elaboració de propostes que contribuïsquen a fer de València una ciutat climàticament neutra abans de 2030”.

Amb esta iniciativa, a més, es pretén facilitar la constitució de comunitats d’aprenentatge, posar en valor la diversitat de coneixements i punts de vista que hi ha a la ciutat, innovar en la manera de donar resposta als problemes socials i urbans, i compartir aprenentatges, entre d’altres.

Missions València 2030

L’Ajuntament, a través de l’Estratègia Urbana València 2030, ha definit la primera missió del programa Missions València 2030: la Missió Climàtica València 2030. A través de la Missió Climàtica, València aspira a formar part de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030 que la Comissió Europea seleccionarà pròximament per convertir-les en pols d’innovació en la transició verda europea.

Aquelles que ho aconseguisquen seran el far que guie la resta de ciutats d’Europa per assolir l’objectiu de la descarbonització en 2050.

En eixa línia de treball, València impulsa les transformacions necessàries per a ser una ciutat més sostenible, saludable, compartida, creativa, pròspera i emprenedora. Este propòsit s’emmarca en la necessitat d’avançar en els compromisos i metes establits pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Espanyola. En eixe sentit, constitueix un element clau la incorporació del vector de la ciència, la investigació i la innovació, així com la implicació del sector privat, el sector públic, les universitats, la societat civil i la ciutadania.

EL MÉS LLEGIT

Apareix mort un tauró en una platja de Torrevieja

A primera hora del matí ha aparegut un tauró de mitja tona a la platja de La Mata de Torrevieja

Acord entre l’Ajuntament i el Valencia CF: el club accepta les condicions urbanístiques per al Nou Mestalla

L'alcalde ha destacat que 'totes les instàncies implicades estem treballant seriosament des de la voluntat que este assumpte concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem'

Dormir en hotels de la Comunitat va ser un 14% més car el 2022, amb una mitjana de 88 euros nit

La Comunitat Valenciana va registrar 27,2 milions de pernoctacions l'any passat i va ser la tercera destinació elegida pels viatgers residents a Espanya

La màscara deixarà de ser obligatòria al transport públic ‘de forma imminent’

Isabel Rodríguez, la portaveu del Govern, ha confirmat que la màscara no serà obligatòria al transport públic de 'forma immediata'
CatalanSpanish