Queda poc per a poder sol·licitar el Bo Cultural Jove de 400 euros, saps com fer-ho?

Des de dilluns passat 25 de juliol estava obert el termini per a sol·licitar el conegut com Bono Cultural Jove, una targeta que permet als joves que complisquen enguany la majoria d’edat aconseguir un total de 400 euros per a gastar en productes culturals.


Rebre les notícies de València Diari

Aquest bo cultural es pot demanar fins al pròxim 15 d’octubre de 2022, per la qual cosa els qui vulguen aprofitar-ho només han de complir els requisits i fer la sol·licitud abans de l’esmentada data.

Què és el bo?

El Bo Cultural Jove és una ajuda directa de 400 euros als qui compleixen 18 anys al llarg de l’any 2022 per a adquirir i gaudir de productes i activitats culturals. Prop de 500.000 joves de tota Espanya podran beneficiar-se d’aquestes ajudes, recollides en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022 amb una partida de 210 milions d’euros.

Quin és el seu objectiu?

L’objectiu és triple: oferir als qui compleixen 18 anys un impuls econòmic per a descobrir i gaudir de la cultura, en totes les seues disciplines; generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut; i en tercer lloc, revitalitzar i dinamitzar el sector cultural a Espanya, molt castigat durant la pandèmia.

Requisits per a demanar el bo cultural

En la pàgina web oficial del Govern que versa sobre el Bo Cultural Jove es poden llegir els requisits necessaris per a poder ser beneficiari d’aquesta ajuda de 400 euros. Entre els requisits es troba:
• Complir els 18 anys al llarg del 2022.
• Tindre la nacionalitat o residència espanyola.
• També poden demanar-ho els sol·licitants d’asil al país (podran fer-ho els refugiats ucraïnesos que complisquen el requisit d’edat).

Com se sol·licita?

Per a sol·licitar-ho solament caldrà entrar en la pàgina web del Bo Jove Cultural i clicar sobre ‘Punxa ací per a sol·licitar-lo‘. Cal tindre en compte que els qui hagen complit ja els 18 anys en 2022 hauran de tindre certificat electrònic o DNIe. En canvi, els qui no hagen complit encara els 18 anys necessitaran Cl@ve PIN o Permanent.

Així, n’hi ha prou amb registrar-se i iniciar sessió per a poder fer la sol·licitud. Una vegada concedida, s’abonarà l’import total en un pagament únic a través d’una targeta prepagament virtual.

Com es pot gastar els diners?

El total dels 400 euros que es concedeixen als joves només es poden gastar en activitats culturals. A més, els diners estan repartits en tres franges diferents, que són les següents:

200 euros: es podran gastar en arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals, com a entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques…
100 euros: es podran emprar en productes culturals en suport físic, com a llibres, revistes, premsa, videojocs…
100 euros: per a consum digital o en línia, com a subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals…

Com funciona?

La gestió del Bo Cultural Jove es realitzarà a través d’una web i una app específiques, en les quals es presentaran les sol·licituds. Una vegada concedida l’ajuda, es rebrà una targeta prepagament virtual per al seu ús a través del dispositiu mòbil. També estaran disponibles en format físic per a qui ho requerisca. La targeta estarà identificada amb un número i la identitat del beneficiari/a. Els 400 € es podran utilitzar durant els 12 mesos següents a la seua concessió.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies