El compte d’Instagram de Turisme del Campello és hackejat i exigeixen 500 € de rescat

Compartir:

El compte d’Instagram de l’Ajuntament del Campello ha sigut hackejat, els hackers han segrestat el compte i exigeixen 500 euros pel seu alliberament. El Consistori va denunciar el divendres davant la Guàrdia Civil el heckeig del seu compte «@campelloturismo», per a l’alliberament del qual els delinqüents exigeixen com a rescat el pagament d’una quantitat econòmica: 500 euros.

Atac informàtic

Els pirates informàtics han hackejat el compte, les contrasenyes i l’email, «la qual cosa es tradueix directament en el rapte de més de 15.000 seguidors, als quals s’informa de la situació perquè facen cas omís dels missatges d’este compte fins que el cas es resolga», segons van explicar des de l’Ajuntament en un comunicat este dissabte. D’esta manera El Campello se suma a altres consistoris que han sofert atacs informàtics a la comarca, com Mutxamel en 2020 o este mateix any Xixona, que ha trigat mesos a recuperar la normalitat donat l’abast del bloqueig d’informació que van aconseguir realitzar els pirates.

El rescat no es pagarà

El divendres a la vesprada el compte del Campello apareixia com «no disponible», i l’edil de Turisme, Marisa Navarro (PP), va manifestar este dissabte que «el hackeig no té cabuda en este Ajuntament», va assegurar que no pagaran el rescat i va agregar que la pràctica delictiva que busca comprometre els dispositius digitals, com a ordinadors, telèfons intel·ligents, tauletes i fins i tot xarxes i webs en la seua integritat, «és tan menyspreable com suplantar identitats i intentar beneficis econòmics amb el treball alié».

Es tracta de «una infracció penal que es va cometre dijous passat, quan el compte d’Instagram de Turisme El Campello, que compta amb més de 15.500 seguidors, va ser neutralitzada pels ciberdelinqüents aportant una URL de la qual es van apropiar il·legalment. Els tècnics del departament de Turisme van contactar amb els delinqüents, que reclamen el pagament de 500 euros per a alliberar el compte», va explicar el Consistori.

La persona o persones que s’han apropiat de la identitat pública del compte «han transmés sense ambages que alliberaran el compte previ pagament dels diners, al que l’Ajuntament es nega en rotund, denunciant els fets davant la Guàrdia Civil perquè la unitat especialitzada en ciberdelinqüència investigue els fets i actue en conseqüència», van afegir des de la Corporació.

Altres ajuntaments hackejats

Cal recordar que l’any passat l’Ajuntament de Mutxamel va sofrir un atac informàtic molt més greu, ja que va arribar a bloquejar una setmana la gestió de l’Ajuntament en infectar amb un «ransomware» els equips, per a demanar un rescat posterior que no es va abonar, sense que arribés a afectar els tràmits de cara al públic.

I el mes d’abril passat l’Ajuntament de Xixona va sofrir un altre greu atac en el qual es van bloquejar arxius municipals, encara que sense sofrir un robatori d’informació. Això ha generat un gran retard en la gestió municipal, que per fi ha pogut recuperar la normalitat fa a penes unes setmanes.

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa